belépés / regisztráció
2021. december 9. csütörtök
Aktuális lapszám

 

Otthon melege program: szeptemberben kezdődhet a konvektorcsere
2017-09-06

Szeptember 21-től indul a 80 százalékos gázkonvektorcsere-támogatási program. Jövőre a háztáji napelemekre nyerhető némi állami pénz.

Szeptember 21-től indul a lakossági gázkonvektorcsere pályázat. A támogatási arány minden eddiginél nagyobb, 80 százalék. Egy készülékre legfeljebb 120 ezer forint nyerhető el, egy lakásra pedig maximum félmillió forint eshet. Jelentkezni továbbra is kizárólag interneten, ezúttal a konvektor2017.nfsi.hu oldalon lesz lehetséges.

A jelentkezéseket a felfüggesztési közleményt követő 24 órán át még mindenképp befogadják. Nincs kizárt ingatlantípus, viszont a kéményfelújítást most nem állják. Rangsorolásnál kizárólag a készülékcserével elérhető széndioxid-kibocsátás-csökkenés számít, a szociális vagy más helyzet nem. A beruházás saját felelősségre pályázatfeladás után, elbírálás előtt is megkezdhető.

A teljes keret másfél milliárd forint. Ebből könnyen számítható, hogy körülbelül 12-13 ezer nyertesre számítanak.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (Mehi) Nonprofit Kft. üdvözölte a döntést. Magyarország a maga 3,3 milliónyi készülékével Európában konvektor-nagyhatalom. Ezek gyakorta elavultak, nem hatékonyak, korszerűtlen vezérlésük és azbeszttömítésük miatt környezetszennyezők és egészségkárosítóak. Emellett felhívják a figyelmet, hogy a ma forgalmazott gázkészülékek nagy részének beüzemelését jövő év január 1. után a gázművek nem engedélyezi. A tájékoztatón ennek kapcsán annyi hangzott el, hogy nem készül lista a támogatható készülékekről.

Forrás: www.mehi.hu


 
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam