belépés / regisztráció
2022. május 17. kedd
Aktuális lapszám

 

Kötelező 35 százalékos energiahatékonysági célkitűzés
2018-02-16

Az Európai Parlament elfogadta az energiahatékonysági irányelv felülvizsgálatáról szóló jelentését, és ezzel együtt egy kötelező 35%-os energiahatékonysági célkitűzést szavazott meg a 2020 utáni tízéves időszakra vonatkozóan.


Minden plusz 1% energia-megtakarítás azt jelenti, hogy az EU gázimportja 4%-kal, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása pedig 0,7%-kal csökken, a foglalkoztatás pedig 336 ezerrel nő.

Az elfogadott jelentés abban is előremutató, hogy 2020 után kiiktatja azt a kiskaput, mely most még lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy a közlekedés energiafelhasználásától eltekintsenek az éves energiafelhasználásuk összesítésekor. Ez a lépés hozzájárul egy 50%-kal ambiciózusabb közös európai cél eléréséhez, ami nemcsak a klímaváltozás hatásainak enyhítése miatt jelentős, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy az energiahatékonysági üzletágban újabb piaci lehetőségek és munkahelyek teremtődjenek.

Az Energiahatékonysági Irányelv felülvizsgálata az Európai Bizottság, Parlament és a Tanács által folytatott háromoldalú tárgyalásokkal folytatódik februárban.

Forrás: The Coalition for Energy Savings


 
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam