belépés / regisztráció
2022. január 20. csütörtök
Aktuális lapszám

 

   korábbi híreink

Új ablakon kidobott pénz?  2016-10-13 

Könnyen visszájára sülhet el az energiahatékonysági célú nyílászárócsere, ha nem gondoskodunk a megfelelő szellőzésről. Az új, jól szigetelő nyílászárókkal ugyanis megszűnik a lakás természetes szellőzése, melynek egyenes következménye, hogy megnő a páratartalom, egészségtelen, rossz lesz a levegő. A rendszeres szellőztetés nem megoldás, mert kiszökik a megtakarított energia jelentős része, derül ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vizsgálatából.

Tovább >>

Gábor Dénes-díj pályázati felhívás - 2016  2016-09-09 

A korábbi évekhez hasonlóan, ez évben is meghirdetik a Gábor Dénes-díjat, amely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon.

Tovább >>

A lecke fel van adva: hogyan érhetünk el többet kevesebbel?  2016-09-09 

A világ alakulásával és a globális felmelegedés enyhítése érdekében az élet minden területén fontos, hogy energiatudatosságra törekedjünk. Nincs ez másként az oktatásban sem, akár az energiatudatos szemléletre való nevelést, akár a gyakorlati alkalmazást nézzük. De miért lényeges, hogy egy iskola energetikai szempontból is optimálisan működjön? Vajon hogyan befolyásolja az energiahatékonyság a diákok viselkedését? Mi az összefüggés egy iskola környezettudatossági szintje és a tanulók hiányzási aránya között? A Schneider Electric, az energiamenedzsment és automatizálás szakértőjének első leckéje következik az iskolakezdéshez.

Tovább >>

Épületenergetikai forradalom előtt állunk!  2016-09-01 

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) 2016. október 27-én, Budapesten egy magas szintű szakmai rendezvényt szervez „Épületenergetikai forradalom előtt állunk!” címmel.

Tovább >>

III. Szakmai Nemzeti Fórum októberben  2016-09-01 

A Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete által betöltött szakmai szerep és feladatok, valamint a 2016. évre kitűzött munkaterv legfontosabb témáját fókuszban tartva – az MGVE Elnökség teljes egyetértésben, a Gáziparosok Országos Egyesületével karöltve és a VILLOX-VS Kft. hathatós közreműkédésével – meghirdeti a III. Szakmai Nemzeti Fórumot, melynek a tervezett időpontja: 2016. október 5. (szerda).

Tovább >>

Találkozzunk idén is!  2016-08-17 

A hagyományok tisztelete és a folyamatos megújulás jegyében ismét lesz Magyar Épületgépészek Napja december 1-2-án. A szervezők idén is kétnapos ünneplésre várják az aktív épületgépészeket, az épületgépésznek készülőket, az épületgépészetből visszavonultakat és mindenkit, aki tevékenységével a magyar épületgépészeti szakma eredményeiért tevékenykedik.

Tovább >>

Buktató az új ingatlanok építése során igényelhető áfacsökkentés esetén  2016-07-28 

Az NGM állásfoglalása tágan értelmezi a hasznos alapterület fogalmát, ugyanis beleszámítja a pincét és a teraszt is. Annak, akinél az alapterület túllépése miatt megállapítja az adóhatóság, hogy a lakásértékesítését 5 százalék helyett 27 százaléknyi áfa terhelte, nem csak az áfakülönbözetet kell utólag kifizetnie, hanem a bírságot is.

Tovább >>

Kánikulában se fogyasszon sok vizet!  2016-07-06 

A nyári kánikulában több időt töltünk a fürdőben, ez azonban nem szükségszerűen jelent fogyasztásnövekedést. A víztakarékos zuhanyfejekkel és csaptelepekkel akár 60%-kal csökkenthető a víz és energiafogyasztás.

Tovább >>

 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam