belépés / regisztráció
2022. május 17. kedd
Aktuális lapszám

 

Kánikulában se fogyasszon sok vizet!
2016-07-06

A nyári kánikulában több időt töltünk a fürdőben, ez azonban nem szükségszerűen jelent fogyasztásnövekedést. A víztakarékos zuhanyfejekkel és csaptelepekkel akár 60%-kal csökkenthető a víz és energiafogyasztás.


A fenntarthatósági szempontok ma már a korszerű design szerves részét képezik. Amíg a nagyvállalatok jelentős részének zöld programja saját környezetromboló hatásának kompenzációjában merül ki, addig mások olyan eszközöket adnak a lakosság kezébe, amelyekkel ökológiai lábnyomunk jelentős csökkentéséhez járulnak hozzá.

Ilyen a német fejlesztésű EcoSmart technológia, amellyel a csaptelepek fogyasztását az átlagos 13 liter/percről 5,2 liter/percre, míg a kézizuhanyok esetében 16 liter/percről 9 literre lehet csökkenteni. Ezzel akár 60%-kal csökkenhet a vízfelhasználás, ami egész évben, de különösen a kánikulában nagyon hasznos következményekkel jár: a kevesebb meleg vízhez kevesebb energia szükséges, ami alacsonyabb CO2-kibocsátást és egyúttal alacsonyabb költségeket is eredményez. Az eljárás lényege, hogy a vízsugarat levegővel dúsítják, így a csökkentett vízfelhasználás nem észrevehető. A felhasználói komfortérzetet egyáltalán nem befolyásolja, hisz a vízsugár erőssége kis mértékben sem csökken, sőt a folyó víz mennyisége többnek tűnik, a dúsítás miatt pedig tapintásra lágyabb hatású. 
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam