belépés / regisztráció
2022. május 17. kedd
Aktuális lapszám

 

Új helyen az Épületgépészeti Múzeum
2019-01-20

Költözés után újra látogatható az Épületgépészeti Múzeum állandó kiállítása, most már 260 m2-en. Az új helyszínen (1225 Budapest, Tétényliget u. 3.) immár lényegesen nagyobb területen tekinthető meg a kiállítás, melynek zártkörű megnyitójára 2018. végén került sor.

A zártkörű megnyitón csak az Épületgépészeti Oktatásért és Múzeumért Alapítvány kuratóriumának tagjai (elnök: Chappon Miklós, tagok: Bánhidi László, Móczár Gábor, Morvay Béla, Zoltán Attila), a Magyar Épületgépészeti Múzeum Alapítvány kuratóriumának tagjai (elnöke: Jékey Péter, tagok: Bánhidi László, Barótfi István, Chappon Mária, Chappon Miklós, Deutsch Dániel, Hoffmann László, Sircz János), illetve a Múzeum Igazgatósága (tagjai: †Arnold Károly, Chappon Mária, Chappon Miklós Csoknyai István, Czentnár Zsuzsanna, Deutsch Dániel, Dénes István, Fejes Tamás, Feszt Ferenc Árpád, Halzer Istvánné, Hadházi László, Hoffmann László, Mészáros Ferenc, Móczár Gábor, Molnár-Tarján Ervin, †Nagylucskay László, Polyák László, Pongrácz Lajos, Opiczer Pál, Sircz János, Zoltán Attila) vett részt.

Az ülésen Chappon Miklós rövid áttekintést adott arról, hogy mi is történt a múzeum életében a tavaly áprilisi Construma kiállítás óta: „A Construma kiállítást követően a Szakma Sztár kiállításon jelent meg standdal a múzeum, majd ezt követően a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara jóvoltából az Európai Szakmai Versenyen, az EuroSkillsen. Május 6-án, a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a múzeummal kapcsolatban egy riportot is készítettek. Végül a Szily Kálmán Szakközépiskola öt diákja a nyári szakmai gyakorlatát a múzeumban töltötte négy héten át, heti öt napban.

A múzeum a jelenlegi helyére Csepelről költözött (a költöztetésben a Mart Kft. és a Fogarasi Kft. volt a múzeum segítségére), a tárgyak több mint felét már sikeresen átköltöztettük, a hely híján kiszoruló nagyobb múzeumi tárgyak pedig – az iskola igazgatójával történt előzetes egyeztetés alapján – a Szily Kálmán Szakközépiskola hatalmas udvarán kerülnek elhelyezésre.

Az új helyszínen berendezésre került egy ún. Macskásy-emlékszoba, illetve három emlékvitrin is – Meszléry Celesztinnek, Meszlényi Zoltánnak és Lencsés Ernőnek.”

A múzeum hivatalos megnyitása előre láthatóan egy év múlva várható, amely időpontra elkészül a múzeum látványraktára is. Addig is várják az érdeklődő iskolákat, illetve látogatókat. Időpont egyeztetésre a +36 (1) 425 3288 telefonszámon, vagy az iroda@helios.hu e-mail címen van lehetőség.

További információkat és érdekességeket a múzeum honlapján olvashatnak.

 


 
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam