belépés / regisztráció
2021. december 9. csütörtök
Aktuális lapszám

 

iF formatervezés díjat nyert a Panasonic
2017-05-16

A Panasonic Etherea légkondicionáló, a CS-Z9TKEW, 2017-ben elnyerte az iF Design díjat, amelyet a világ egyik legjelentősebb dizájnversenye között tartanak számon. A rendkívül halk, energiahatékony és környezetbarát R32 hűtőközeggel működő elegáns berendezés többek között az alig húsz centiméteres vastagságával vívta ki a nemzetközi zsűri elismerését.

A nemzetközi zsűri 5500 terméket vizsgált és értékelt a tervezés minősége, a kialakítás, az anyagválasztás, az innováció mértéke, a környezetre gyakorolt hatások, a funkcionalitás, valamint ergonómiai szempontok alapján.


Az alig 20 centiméter széles inverter klímaberendezést kimondottan az európai piacra tervezték. A fogyasztói visszajelzések alapján ugyanis az európai emberek vékony légkondicionáló berendezésre vágynak, amely nem emelkedik ki túlzottan a falból. A készüléket lágy élek, letisztult matt felület és harmonikus megjelenés jellemezi, visszafogott eleganciája bármely helyiségben megállja a helyét.


A klímaberendezés kiemelkedően halkan működik (19 dB), így nem zavaró sem munka, sem pihenés közben. Az A+++ energiaosztályú besorolásnak köszönhetően, a Panasonic CS-Z9TKEW a lehető legkevesebb elektromos áram felhasználásával a lehető leghatékonyabban hűt és fűt. Ebben nagy szerepe van az ECONAVI csúcstechnológiájú érzékelőjének, amellyel akár 38 százalékos energiamegtakarítás érhető el. A rendszer precíz szabályozási görbék segítségével elemzi a helyiség körülményeit, és ennek megfelelően állítja be a hűtőteljesítményt. Ezen felül a légkondicionáló már a környezetbarát, 100 százalékos tisztaságú, ezért könnyen újrahasznosítható, R32 hűtőközeggel üzemel, minimalizálva a globális felmelegedésre gyakorolt hatását. Fontos megemlíteni a hatékony légtisztító rendszert, amivel a nagyvárosi környezetben és az allergiaszezonban is nyugodtan élhetünk.

Az iF Design Díjról

Az International Forum Design 1953 óta szervezi meg az iF Design Awards nemzetközi dizájnversenyt. Idén 59 országból több mint 5500 terméket neveztek a versenyre, közülük 75 dizájninnovációja érdemelt ki elismerést. A nemzetközi zsűri a termékeket a tervezés minősége, a kialakítás, az anyagválasztás, az innováció mértéke, a környezetre gyakorolt hatások, a funkcionalitás, valamint ergonómiai szempontok szerint vizsgálja és értékeli. Az iF Design Awardot a világ három legjelentősebb dizájnversenye között tartják számon.

 


 
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam