belépés / regisztráció
2022. május 17. kedd
Aktuális lapszám

   bemutatkozás

A magyar épületgépészek szakmai lapja

A Magyar Installateur szaklap alapításának ideje egybeesett a rendszerváltással, egy új szemléletváltással. A kilencvenes években fontos volt az a hit, kiváltság, amellyel az új termékeket be kellett vezetni a hazai piacra. Ezt a tény adott igazi lehetőséget az Installateur számára, mert a megjelent új technológiákat meg kellett tanítani a tervezők, szerelők számára, új szemléletet, olyan szolgáltatásokat kellett kialakítani, mint pl. tanácsadás, árajánlat készítés, helyszíni szerelési bemutatók stb. Az itt keletkező feladatok jelentős részének terjesztésére a szaklap tökéletesen alkalmas volt. Az új termékek felhasználási területének, előnyeinek, szerelhetőségének tájékoztatását, több ezer példányban történő megjelenésével, a teljes hazai piac lefedésével tette meg. A szaklap segítségével bevonult a piacra az ún. „minőségi termék” fogalma, amely egyre fontosabbá vált, hiszen a kilencvenes évek közepétől elkezdték ránk önteni a „tömegárukat”.

Kezdetben, alapításkor igazából „ismeretlen” feladatokkal kellett a lap szerkesztőségének szembenéznie. A Magyar Installateur szaklap, Zádor Erika alapító főszerkesztőnek köszönhetően igazi sikerrel vette az akadályokat, és tartósan megalapozta a lap elfogadottságát. Az ezredfordulót követően a gyakori vezetőváltások miatt a szaklap töretlen fejlődése kissé megakadt. Történt ez talán azért, mert 2005-ben Meszlényi Zoltán szakszerkesztőnk halálával, az általa bevezetett népszerű rovatok, a Tanműhely és az Akadémia megszűntek, és hosszú ideig nem találtak követőkre. Változtatni kellett, és ezt 2006-ban sikerült szerencsésen végrehajtani. Bevezettük az előre meghirdetett, fókusztémákra épülő megjelenéseket, a szaklap küllemét is fontosnak tartva formai megújulást hajtottunk végre, majd hamarosan több állandó rovatot is bevezettünk (Tanműhely, Napenergia-tudástár, Kézben tartott áramlás). A felsoroltakhoz oly szerencsés kézzel nyúltunk, hogy azóta is egyre népszerűbb lett a Magyar Installateur. Bizonyítja ezt az a tény is, hogy a szakemberek szívesen írnak számunkra szakcikket, egyre többen keresnek bennünket, igyekeznek velünk kapcsolatba kerülni, népszerűek vagyunk.

Tehát a Magyar Installateur szaklap immáron 24 éve foglalkozik épületgépészettel, víz-, gáz- és fűtésszereléssel, szellőzés- és klímatechnikával. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új termékekről és technológiákról. Emellett rendszeresen foglalkozik a szakvásárokkal, a szakma hírértékű eseményeivel. A Magyar Installateur mai napig is különös figyelmet fordít az olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezők, a kivitelezők, a kis- és nagykereskedők, valamint a felhasználók számára egyaránt fontosak.

Olvasói célcsoportok:

  • Az épületgépészetben és az építésben érdekelt szakemberek: tervező mérnökök, technikusok, szakmunkások, kis- és nagykereskedők, diákok, tanulók és a területtel kapcsolatos szakmai és tudományos testületek tagjai.
  • Magyarországi szerelők, kivitelezők: a víz-, gáz-, fűtésszereléssel foglalkozó vállalkozók, iparosok, szövetkezetek, vállalatok.
  • Épületgépészeti és szerelőipari termékeket előállító és forgalmazó cégek.
  • Kis- és középvállalkozók, kisiparosok, forgalmazó nagykereskedelmi vállalatok, kiskereskedők, mérnökök és technikusok, szakmunkások és ipari tanulók.
  • Döntéshozó szakmai szövetségek, egyesületek.
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam