belépés / regisztráció
2022. január 20. csütörtök
Aktuális lapszám

XXII. Épületgépészeti Szaknapok Debrecenben

Debrecen a vidék fővárosa, ezt a megtisztelő címet erősítette meg a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, ahol már hagyományosan a XXII. Épületgépészeti Szaknapokat rendezték meg. Az időjárás és a környékbeli szakemberek is tudták a kötelességüket, mert gyönyörű napsütésben és jelentős számú látogató jelenlétében került sor a rendezvény hivatalos megnyitójára.

„A Debreceni Egyetem Műszaki Kara tudatosan tervezi úgy a képzési kínálatát, hogy csak olyan szakokat és specializációkat indít, melyek a Dunától keletre egyedülállók és kizárólag Debrecenben érhetők el.” – mondta üdvözlő beszédében Dr. Szűcs Edit dékán asszony, majd a következőképpen folytatta: „Ha belegondolunk, így van ez az épületgépészet tekintetében is, mert hosszú évek alatt az épületgépész képzés a kar egyik sikertörténetévé vált.”

Ezt követően Dr. Kalmár Ferenc tanszékvezető külön örömmel köszöntötte azt a 21 céget, amelyik eljött a rendezvényre, kiállította és bemutatta termékeit, ezáltal anyagilag és erkölcsileg is támogatta a debreceni épületgépészeti mérnökképzést. Majd a szakma jeles képviselőit, nagy „öregjeit” név szerint is üdvözölte, akik megjelentek a konferencián, így Dr. Barótfi István és Dr. Zöld András professzor urakat. A 85. születésnapját ünneplő Dr. Bánhidi László professzor is szeretett volna részt venni a debreceni szakmai napokon, de sajnos egészsége ezt nem tette lehetővé, de Kalmár Ferenc Debrecenből köszöntötte őt és jobbulást kívánt neki.

Végezetül annak a véleményének adott hangot, hogy a kiállítás, a cégek jelenléte és a konferencia mindenki számára hasznos, hiszen a hallgatók itt első kézből ismerkedhetnek meg a legújabb termékekkel és technológiákkal és felvehetik a kapcsolatot a jelenlévőkkel, hiszen manapság a kapcsolatok a legfontosabbak, hiszen bár nagyon sok adathoz hozzáférhetünk az interneten, de a személyes kapcsolatok megteremtéséhez szükségesek az ilyen események, találkozások.

Zárszavában megköszönte Dr. Csáky Imre adjunktus kollégájának áldozatos munkáját, aki magára vállalta a rendezvény teljes szervezését.

A hivatalos megnyitót követően megindult a látogatói áradat, hogy ki-ki a számára ismert, vagy szimpatikus cégek képviselőivel találkozhasson. A rendezvény konferencia részében 3 szekcióban is tudományos, szakmai előadások, valamint termékismertetők hangzottak el. A XXII. Épületgépészeti Szaknapok bőséges programjai ez évben is lehetőséget biztosítottak arra, hogy minden látogató megtalálhassa a számára tetszőt és hasznosat.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam