belépés / regisztráció
2021. október 15. péntek
Aktuális lapszám

XX. Magyar Épületgépészek Napja

Az épületgépészek számára ez a rendezvény a legnagyobb, a legbensőségesebb, ezért aki a szakmában dolgozik, annak itt a megjelenés szinte kötelező. Ez idén is így volt. Az a tény pedig, hogy már huszadik alkalommal rendezték meg az eseményt, jelentősen növelte ezt a különleges érzést, a hangulatot.

 

A kétnapos rendezvény első, Épületgépészeti Oktatás Napjának a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „D”, „DCS” és „R” épületei adtak otthont, ahol a Diplomadíj, a Tervezői pályázat, a PhD szekció nyertesei mutathatták be munkáikat. Itt kerültek sorra az épületgépész szakcégek szakmai előadásai is, amelyek általában valamilyen különleges megoldásról szóltak.

Az esemény második, az Épületgépészek Napján rendezték meg a BME „I” épületében azt a szakmai kiállítást, amelyen mintegy 50 jeles épületgépészeti gyártó-, és kereskedőcég mutatta be az őket meglátogató szakembereknek, diákoknak azokat a megoldásokat, új fejlesztésű termékeket, amelyek megoldást jelentenek a szakma kihívásaira. A szervezők adatközlése alapján mindezt nagy sikerrel tették, mert több, mint 500 fő jelenlétét regisztrálták.

Ugyancsak ekkor rendezték a Mérnök Kamara által meghirdetett, „Épületenergia gazdálkodás” című szakmai továbbképző programot, amelyet dr. Kalmár Ferenc tanszékvezető, „DEM ház – közel nulla energiaigényű épületek” című, rendkívül érdekes előadásával nyitottak meg.

Az est fénypontját a – sokak által várt – Épületgépész Bál jelentette, amelyet ismét a Hotel Intercontinental Budapest míves épületében rendezték meg. A program egy kedves születésnapi köszöntővel indult, majd az izgalmak tetőfokán, az ebben az évben díjazott épületgépészek bemutatásával folytatódott.

Macskásy Árpád Életműdíj: Czeizel Tamás, az Épületgépészetért Díj: Lantos András, az Év Tervezője Díj: Kordé S. Csaba, az Év Épületgépész Oktatója: Eördöghné dr. Miklós Mária, az Év Épületgépész Mérnöke: Székelyhidi István, az Év Kivitelezője: Petercsák Máté, az Év Épületgépész Márkakereskedője: Seidl Gábor lett 2015-ben.

A díjkiosztást követően az esti vacsora következett, durrantak a pezsgők, nyíltak a borosüvegek, mindenki a kitüntetetteket kereste, hogy gratuláljon nekik, koccintson velük. A kiváló esti programot pedig Radics Gigi, a Botafogó Táncegyüttes és a Group’n Swing zenekar szolgáltatta.

Ez volt az ünnepi XX. Magyar Épületgépészek Napja, és a szlogen szerint TALÁLKOZZUNK 2016-ban is!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam