belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

XX. Épületgépészeti, Gépészeti és Építőipari Szakmai Napok kiállítás és DENZERO Nemzetközi Konferencia

Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, a Tiszántúl legjelentősebb települése Debrecen. Időnként „a kálvinista Róma” néven, vagy „cívisvárosként” is emlegetik, és ami még fontosabb, hogy a Kelet-Magyarország régió szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja, hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa.

 

E szokatlan bevezetőre talán azért is volt szükség, hogy a Kedves Olvasók megértsék azt az egyre erősödő belső feszültséget, amit a kiállításra történő utazásunk közben éreztünk, mivel a szakkiállításnak ebben az évben ismét a Debreceni Egyetem Műszaki Kar épülete (Ótemető u. 2-4.) adott otthont. Vajon megteremti-e ez a lényegesen kisebb és összehasonlíthatatlanul szerényebb épület azt a hangulatot, amit korábban a Debreceni Egyetem patinás főépületében, Magyarország elismerten egyik legszebb belső terében, a Díszudvaron megszoktunk? Kicsit féltettük szeretett épületgépész szakmánkat, hiszen a ’jó bornak is kell a cégér’ mondást idézve nem vissza, hanem mindig is előre szerettünk volna lépni szakterületünk kiállításának e fontos állomásán. Megérkezve láttuk, hogy a félelmünk nem volt alaptalan. A tornaterem adta szerény körülmények között kb. 30 kiállító gyűlt össze és próbálta reklámozni termékeit az időnként kellemesen megfelelő, de néha szinte nullára csökkenő létszámú látogatónak. Ha már panaszkodunk, úgy illik, hogy dicsérjük a jót is. Az egyetem műszaki karának oktatói, hallgatói kedvesen, segítőkészen fogadtak bennünket, segítettek a standunk feltöltésénél, szinte lesték kívánságainkat. Köszönjük! Ez a kellemes fogadtatás, és amikor a kiállító teremben neves cégek képviselőivel, ismerőseinkkel találkoztunk, beszélgethettünk a piaci lehetőségekről, egymás gondjáról, bajáról, no, ez már a régi volt, feledtette minden korábbi rossz érzésünket.

Az egynapos kiállítással párhuzamosan, egy nemzetközi tudományos konferencia plenáris üléseit tartották, neves külföldi és hazai szakemberek részvételével, ami szinte előhírnöke volt a következő napon a „Fenntartható energetika megújuló energiaforrások optimalizált integrálásával” címen megszervezett DENZERO (TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV- 2012-0041) pályázat támogatását elnyerő Nemzetközi Konferenciának.

Az esti kulturális programban a Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar hangversenye aratott tapsvihart. A kiállítást lezáró hagyományos ünnepi fogadás már az emlegetett patinás főépületben történt. A vendéglátás, az ételek és a finom borok remek hangulatot teremtettek. A jelenlévők ismét úgy búcsúztak egymástól, hogy jövőre is találkozunk itt, Debrecenben! 


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam