belépés / regisztráció
2021. október 15. péntek
Aktuális lapszám

XIX. Magyar Épületgépészek Napja

Amint ez már szokásos, az aktuális évet mindig az épületgépészek legnagyobb ünnepe zárja, szinte megkoronázza az egész évi munkánkat, tevékenységünket. Lassan már az is hagyománnyá nőtte ki magát, hogy az esemény több napos.

 

Az első nap az Oktatás Napja címet kapta most is, melyet az „R”, illetve a „D” épületekben tartották meg. Itt a hivatalos megnyitót Dr. Bihari Péter, a Gépészmérnöki Kar dékánhelyettese és Kajtár László, az Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék egyetemi docense tartották, kedves szavakkal emelték ki a nap, a rendezvény jelentőségét. Ezt követően több szekcióban folytatódott a program. Az egyikben a különböző oktatási intézetek BSc és MSc képzésein résztvevő, diplomadíjra jelentkezők mutatták be munkáikat, egy másikban pedig az Épületgépész Tervezői Pályázaton induló szakemberek ismertették pályaműveiket. Kora délután a „Tudományos eredmények az épületgépészetben” PhD szekción hallgathatták meg az érdeklődők azt a négy hazai, illetve Pozsonyból érkező fiatal tudósjelöltet, akik itt ismertették elért eredményeiket. A szekció előadások szünetében, lazításképpen a BME Macskásy Komfort- és Klímatechnikai, Légtechnikai, valamint a Stokes Hidraulikai Laboratóriumok korszerű felszereléseit tekinthették meg a látogatók.

A második napon került sor az „Épületgépészet Napja” elnevezésű kiállítás megszervezésére, ahol a BME Központi épületének aulájában mintegy 45 gyártó és termékképviselet mutatta be legfontosabb technológiáit, eljárásait. Természetesen a szakmédia is jelen volt, ezzel tette színesebbé a rendezvényt szaklapjaival, kiadványaival.

Az egész napos kiállítás mellett a BPMK által, a Díszteremben szervezett „Ipari épületek Épületgépészete” szakmai továbbképzés vitte el népszerűségben a prímet, mivel ide 251 mérnök regisztráltatta magát. Az Oktatói Klubban pedig a Magyar Épületgépészek Koordinációs Szövetsége által szervezett eseményen érdekes beszámolók és bemutatkozó előadások hangzottak el. Külön érdekessége volt a kiállításnak az ún. „Épületgépészeti Képzőművészeti pályázat”, ahol 20 szakiskola, 40 pályaművet mutatott be.

És végre elkövetkezett az, amire mindannyian, fiatalabbak, idősebbek izgatottan vártak, az Épületgépész Bál, amelyet ez évben is a Hotel Intercontinental Budapest báltermében rendeztek meg. A bőven 300 fő feletti vendégsereg jelenlétében mutatták be azokat a szerencséseket, akiknek a zsűri ez évben az alábbi díjakat szavazta meg:

Az Év Épületgépész Oktatója: dr. Szánthó Zoltán, az Év Épületgépész Mérnöke: Szemán Róbert, az Év Épületgépész Kereskedője: Fülöp Ildikó, az Év Épületgépész Kivitelezője: Németh László. Az Épületgépész Tervpályázat győztese pedig Hollókövi Zoltán lett, az Épületgépészetért Díjat Görgeyné Bihary Erzsébet és Takács E. Gábor, a Macskásy-díjat pedig ez évben Dénes István kapta. Posztumusz Életmű Díj pedig Beczássy-Oláh Gyulának jutott. A Magyar Installateur szerkesztősége nevében valamennyi kitüntetettnek gratulálunk!

A díjak átvételét követően „királyi lakomában” volt része az egybegyűlteknek, és a már megszokott kellemes szórakoztató programot követően, pezsgődurranásra elszabadult az élet, fiatalok, idősebbek, mérnökök, tudósok egy parketten, erejüktől függően ropták hajnalig!

Ez volt, ilyen volt XIX. Magyar Épületgépészek Napja!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam