belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Világhírű designert ihletett meg a Gorenje

A 65 éve alapított, és hazánkban a rendszerváltás óta hangsúlyosan jelen levő szlovéniai Gorenje február végén mutatta be a „The Showroom”-ban legújabb kollekcióját. A Philippe Starck tervezővel közösen létrehozott konyhai termékek elegánsak és innovatívak. A világszerte elismert tervező és a háztartási készüléket gyártó cég együttműködéséből olyan inspiráló kollekció született, amelynek köszönhetően konyhánkban egyszerre lehet jelen az intelligens dizájn és a korszerű technológia.

 

A háztartási készülékek – ki ne emlékezne az 1989-es hűtőládás „Gorenje lázra” – kínálatában hazánkban dobogós helyen álló cég már korábban is hangsúlyt fektetett arra, hogy a kiváló minőséget igényes stílussal sikeresen kombinálja. Kiváló formatervezőkkel (Pininfarina, Karim Rashid – és most a világhírű francia Philippe Starck) együttműködve stílusos készülékekkel jelent meg a piacon.

„A design, a magas technológiai színvonal és formatervezés elkötelezett hívei vagyunk, így a Starck kollekció mérföldkő cégünk életében” – emelte ki a szakma képviselőinek szóló köszöntőjében Füle Norbert, a Gorenje Magyarország Kft. ügyvezetője. Hozzátette, hogy a tervezés során a funkcionális konyhai eszközöket élettel kívánják megtölteni, így azok nagyobb hangsúlyt kaphatnak az otthon megtervezése során. Az ügyvezető elmondta azt is, hogy az új kollekciót csak egy szűk kereskedői kör fogja értékesíteni, mert szeretnék megvédeni azt a piaci versenytől.

A most bemutatott, minimalista stílusú kollekció darabjai – hűtőszekrények, hangtalan páraelszívók, sütők, indukciós- és gázüzemű főzőlapok, dekorpanelek – a rozsdamentes acél és a tükröződő üvegfelületek különleges kompozícióján alapulnak. Jól kombinálhatók egymással; a letisztult, egyszerű elegancia mögött a valós élvonalbeli technológia az esztétikum mellett műszaki értékeket hordoz.

A The Showroom-ban bemutatott termékek egyedi, különleges könnyűbetonból készült bútorokban helyezkedtek el, amelyek víz- és olajállók, könnyen tisztíthatók és rendkívül tartósak. A bútorok és termékek használhatóságát a helyszínen bizonyította Sági Szilárd mesterszakács, míg Hajnóczy Soma bűvész világbajnok kártyatrükkökkel szórakoztatta a szakma képviselőit.

Aki lemaradt a Gorenje – Philippe Starck közös termékcsalád bemutatójáról, a 2016-os Konyhakiállításon tekintheti meg a stílusteremtő kollekciót.

 


A szerzõ egyéb cikkei:

  25 éves jubileumát ünnepelte a Weishaupt Hőtechnika Kft.
  V. Szolár Konferencia
  V. Ipari és Technológiai Szakmai Nap

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam