belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

Viessmann az ISH-n

Beszélgetőpartnerem az ISH kiállítás alatt, Tóth Zsolt, a Viessmann Fűtéstechnika Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A kiállításon hatalmas embertömeg van, döbbenetes számomra, hogy tud ennyi ember egy-egy standon elférni. Neked mi a véleményed a kiállításról?

Igen, szerencsére nálunk mindig nagy a forgalom és a mai nap is nagyon erős, ráadásul tényleg a világ minden tájáról vannak itt látogatók.

Erődemonstrációnak szánta a német Viessmann ezt a hatalmas standot?

Ezt nem mondanám, de kell a hely, hogy megmutassuk az összes termékünket, hiszen nem csak új termékeink vannak, hanem új megoldásaink is. Idén nem annyira a termékekre koncentrálunk, inkább azt mutatjuk meg, hogy milyen innovatív megoldásokat tudunk minden igényre és minden energiahordozóra nyújtani.

Milyen megoldásokra gondolsz itt?

A mi standunk három kulcsszava a „hibrid”, a „connect” és a „power”. A kombinált fűtő berendezések: hőszivattyú és kondenzációs kazán kombinációjával lehet az energiahatékonyságot növelni, erre mutatunk többféle megoldást, többféle kategóriában, egészen az ipari teljesítményig. A másik főtéma a kapcsolt hő- és villamos áram termelés és a termelt villamos áram saját felhasználásra történő biztosítása. Ezekre vannak megoldások a családi házas nagyságrendtől az ipari rendszerekig, illetve az internet alapú épületfelügyeleti, távfelügyeleti fejlesztéseink jelentik a legérdekesebb újdonságainkat.

Mit gondolsz, hogy a most felsorolt újdonságok közül mi lesz az, amit Magyarországon majd sikerrel tudtok értékesíteni?

Amit én nagyon érdekesnek találok a hibrid megoldások közül, az egy olyan hőszivattyú, amit meglévő rendszerekhez utólag lehet csatlakoztatni és akár a meglévő kazánnal is összekapcsolni. Új napkollektoraink is vannak, az egyikkel nagyteljesítményű rendszereket lehet könnyen, akár zöldmezősen, vagy lapos tetőre telepítve megvalósítani. Bemutatunk egy új síkkollektort is, ami megakadályozza, hogy túlmelegedjen a rendszer, elgőzölögjön a fagyálló közeg, erre van egy nagyon szellemes megoldásunk.

Kis hazánkban nem olyan egyszerű érveket találni az alternatív energia használata mellett. Te hogyan látod ezt?

Igen, ez lehetséges, de hosszú távon mindenképpen ebben kell gondolkozni, mert ez az, ami fenntartható. És részben ez a szakma dolga is, hogy próbálja a helyes irányba terelni a folyamatokat.

Kimentek a Construma-Hungarotherm kiállításra? Ott ezeket a termékeket rögtön be is lehetne mutatni.

Igen, részt veszünk a Hungarotherm kiállításon és ott is be fogjuk tudni mutatni ezeket a megoldásokat, de nem ekkora standon.

Szerinted a látogatók többsége konkrét érdeklődő vagy csak információt gyűjtő?

Itt minden látogató szakmabeli, és ha nem is konkrét üzletekről van szó, meg tudjuk ismertetni a szakmával a jövőt, hogy mire lehet számítani az elkövetkezendő időszakban. Szerintem erre való ez a kiállítás.

Úgy tudom, hogy Viessmann úr Angela Merkel egyik tanácsadója. Ez így volt vagy most is így van?

Létezik ez a tanácsadó testület, ahol energetikai koncepciókkal foglalkoznak, és ebben vesz részt Viessmann úr is. Az minden piaci szereplőnek előny, ha a politika jó irányba befolyásolja az energetikát.

Ha azt kérném, hogy mondj három különbséget a magyar és a német piac között, mit mondanál?

Nem lehet összehasonlítani a két piacot. Németországban már jó 10 évvel előrébb van minden, és ők már olyan megoldásokat keresnek, ami nekünk még talán nem is tudatosult, hogy ebbe az irányba kellene haladnunk. De minden begyűrűzik a magyar piacra, csak az a kérdés, hogy mekkora késéssel.

Ez alatt a pár nap alatt, amióta itt vagy, sok magyar látogatótok volt?

Igen, hál’ Istennek sok hazai szakembert végig tudtam kalauzolni a standon és még várok is vendégeket. Én az utolsó napig maradok, kitartok.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam