belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

Vége a nyárnak

Ha a cím folytatása „hideg szelek járnak” lenne, szó szerint ugyan nem lenne igaz, de átvitt értelemben igen, hiszen mindenki visszatér a szabadságából, újra dolgozik, újra felelősséget vállal a tevékenységéért. Kihasználva az alkalmat, hogy ma már mindenki elérhető, szeretném megragadni az alkalmat és mindazoknak a kedves kollégáknak, akik telefonon, elektronikus levélben, vagy személyesen gratuláltak nekem, és rajtam keresztül kedvenc szaklapunknak, még egyszer köszönetet mondjak, hogy gondoltak ránk. A jókívánság, szaklapunk tevékenységének elismerése mindig jólesik és talán azért is fontos, hogy kicsit feltöltődhessünk, továbbra is kitartással végezhessük a munkánkat.

De, hogy ne csak a jó dolgokról tegyek említést, az egyik ismerősöm – kicsit kajánul – a versenytársunktól hallott negatív véleményt olvasta a fejemre, azaz, hogy a Magyar Installateur szaklapunk kevés helyre jut el, így a hatékonysága vitatható! „Neked van előfizetésed?” – csúszott ki a kérdés rögtön a számon. Nos, amikor a kissé bizonytalan „úgy tudom” választ kaptam, elhatároztam, hogy írok erről pár sort. Vajon miért nem fizet elő a szakma összes képviselője? Soknak találják azt a néhány ezer forintot, amibe egy éves előfizetés kerül? Aligha, mivel lassan ezért az összegért már egy jó ebédet sem kapunk egy kellemesebb étteremben. Hát akkor mi lehet ennek az oka? Találgatok, mert nem értem!

Többnyire mindenki büszke az általa végzett munkára, a minőségére, szívesen hivatkozik rá, és talán ezt követően kapja a következő megbízást is. Annak érdekében, hogy ezt a színvonalas munkát valaki folyamatosan végezni tudja, szüksége van arra, hogy a szakmája menetét, fejlődését, az új termékeket, az olyan eseményeket, hogy kivel mi történt, milyen változások voltak az épületgépészek háza táján, követni tudja. Ha nem így történik, mindez olyan, mintha elmenne valaki egy színházba, de nem ismerné a színészeket, talán még a darab címét sem. Úgy, ahogy egy színházi előadásra testben és lélekben készülni kell, ugyanúgy a szakmánk eseményeit, történéseit is követnünk kell, mert ha nem ezt tesszük, üressé, sekélyessé válik az ott eltöltött időnk!

Tehát arra kérem az épületgépész szakma minden képviselőjét, nézze meg, hogy van-e szaklap előfizetése, és ha nincs, gondolja át, hogy esetleg mégis előfizet, mert szilárd meggyőződésem, hogy az mindkét fél előnyére válhat. Hiszen az újságon keresztül a mi szakmai közösségünk sorába kerülhet, a befektetett költség tehát jó helyre kerül és megtérül!

Várom véleményüket (és előfizetésüket)!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam