belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

Varrat nélkül tervezve

Innovatív technológiák és tanácsadás: az ISH vásáron kialakított Uponor stand az új Uni Pipe PLUS többrétegű csővezetékre, a higiénikus vízellátási megoldásokra, valamint a lakóépületek energiatakarékossági célú, felületfűtő rendszerek tanácsadó központjára fókuszált. Ezenkívül a cég bemutatott egy új szabályzástechnikai terméksorozatot a 6.0 csarnok C30/D30 standján.

 

Az Uponor Uni Pipe PLUS a gyakorlatban már milliónyi alkalommal bizonyító Uponor többrétegű csővezeték új generációja. A világ első húzott technológiával kialakított, hegesztési varrat nélküli többrétegű csővezetéke. Az Uponor többrétegű, varratnélküli alumínium csővezeték technológiája tekercses változat esetében 40%-kal kisebb hajlítási sugarat, szálas változat esetében 30%-kal ritkább rögzítési távolságot tesz lehetővé. Mindkét esetben idő és pénz is megtakarítható.

A higiéniát előtérbe helyező vízellátási megoldásokkal kapcsolatos új idomok (pl: átmenő falikorong) és széleskörű információk mellett kiemelt szerepet kapott a felületfűtési rendszerekkel történő felújítás kérdésköre is. A számos mérnököt felsorakoztató rendezvényen a kiállítás látogatói megismerhették a padlókban, falakban és mennyezetekben alkalmazott nedves és száraz technológiájú fűtési és hűtési rendszereket. Az utólag kialakított felületfűtési és hűtési rendszerek új értékesítési lehetőségeket nyújtanak a kivitelező számára, ugyanakkor energiahatékonyságot és kényelmet biztosítanak.

Az Uponor bemutatta továbbá, hogy az Uponor Smatrixhoz hasonló modern szabályzási technológiák mennyiben növelik a kényelmet és csökkentik az energiaköltségeket. A kibővített funkciókkal rendelkező (pl. automatikus hidraulikai beszabályozás) intelligens szabályzási technológia egyformán alkalmazható új épületekben és felújítási projektekben egyaránt.

Az Uponor irodai épületek számára kidolgozott energetikai koncepciókat is bemutatott az ISH-n. A Zent-Frenger Energy Solutions, mint a mennyezetfűtési és hűtési rendszerek, valamint nagyméretű hőszivattyúk szakértője kiegészíti az Uponor által nyújtott szolgáltatásokat (Uponor tulajdonában lévő speciális technológiákat gyártó vállalat). Az Uponor standján kialakított kereskedelmi, ipari és lakóépületi típushelységekben meg lehetett tekinteni, hogy az önálló rendszerkomponensek hogyan illeszkednek egymáshoz.

További információ: az ötrétegű cső előnyös tulajdonságai

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam