belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Vágyom a napsütést, a jó időt

Amikor a szaklapunk megjelenik, remélhetően már a tavasz kellemes napjait élvezzük, talán már hétágra süt a nap és olyan mértékben felmelegszik az időjárás, hogy fűteni is inkább csak az esti órákban kell. Vágyom a napsütést, a jó időt, mert ettől várom, hogy feledjük azt a kellemetlen, betegségekkel teli télutó időszakot, ami mindannyiunkat lelkileg, fizikailag is megviselt. Valahogy, mintha megváltozott volna az időjárásunk, egyre többször tapasztalunk eltérést a korábban megszokotthoz képest. Cikkírás közben arra gondolok, hogy vajon ez egy figyelmeztetés a számunkra, hogy nekünk is változni kell? Átalakítani magunkat, a környezetünket, a körülöttünk lévő technikai eszközöket? Lehet, hogy sokkal nyitottabb szemmel kell járni a világot, élni a mindennapjainkat?

Az év eleje, a tavasz időszaka sok lehetőséget nyújt mindazoknak, akik ezen az úton járnak, hiszen lépten-nyomon hazai, külföldi kiállításokba ütközünk (TFH, Pollack Expo, ISH, Construma – Hungarotherm, Hannover Messe stb.). Nos, úgy gondolom, akinek módja és lehetősége van ezeken a kiállításokon, vagy legalább néhányon jelen lenni, az előtt már kitárulhat a világ, mivel a vásári seregszemléknek az a célja, hogy minden (termék, módszer, megoldás) változásról információt szolgáltasson. Tehát, ha nem veszünk el a tájékoztatás hatalmas özönében, a jövő kis töredékének birtokosai lehetünk.

A Kedves Olvasókat is arra kérem, hogy járjanak nyitott szemmel, és ha felfedeznek valami fontosat, osszák meg velünk.

Ezzel a kérésemmel már jeleztem és választ is adtam arra kérdésre, hogy érdemes-e kiállítani, kimenni a kiállításokra. Tehát valamely (kiállító, látogató) formában jelen lenni szinte kötelező, ha lépést akarunk tartani a mai technikai színvonallal. Nem tudok azonosulni azzal a véleménnyel, mely szerint nem állítunk ki, ezért nem hirdetünk. Pontosan fordítva kellene értelmezni, ha már nem vagyunk jelen, akkor még fontosabb, hogy a nevünk, a hírünk, a termékeink, a gondolataink pl. egy szaklapon keresztül ott megjelenjenek. Gyakran nem is kell túl messzire mennünk, nézzük meg pl. az anyavállalatunk tevékenységét. Ha neki a jelenlét a saját piacán fontos, akkor nekünk miért nem? Tudom, a pénz nagy korlát, de ha tudatosan előre készülünk rá, akkor esetleg már nem is akkora „érvágás”. Nos, egy biztos és ezt megígérem, mi a szaklapunkkal majdnem mindenütt ott leszünk és tájékoztatjuk Önöket!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam