belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Uni Pipe PLUS ? Egy lépéssel előrébb

Amikor az Uponor továbbfejleszti a saját többrétegű csővezetékgyártó technológiáját, egyetlen elsődleges célt tart szem előtt: hogy megkönnyítse a tervezők és a szerelők munkájának minden egyes lépését. A pontosság és a gyorsaság elengedhetetlen szempont minden épületgépészeti szerelés esetén, akár vízellátási, padlófűtési, vagy radiátor bekötési feladatról van szó.

 

Az eredmény: az Uni Pipe PLUS hajlítási sugara akár 40%-kal kisebb a hagyományos ötrétegű csővezetékekhez képest. A csővezeték irányváltásai megvalósíthatók a csövek meghajlításával, idomok alkalmazása nélkül, valamint a szerelési idő is jelentősen lecsökken.

Az Uni Pipe PLUS egyesíti a fém és műanyag csővezetékek előnyeit

Az Uni Pipe PLUS tartalmaz egy varrat nélküli alumínium réteget, amely egyrészt megakadályozza az oxigéndiffúziót, másrészt ellenáll a hőmérsékletváltozás által okozott kiegyenesítő erőknek és hosszirányú tágulásnak. Ennek érdekében az alumínium vastagságát a szükséges nyomásviszonyoknak és hajlíthatóságnak megfelelően optimalizáltuk. Az alumínium réteget kívül és belül egy-egy réteg magas hőmérsékletnek ellenálló polietilén ragasztóréteg fedi (a német DIN 16833 szabvány alapján)

Megelőzzük a technológiát: A varratnélküliség új minőségi szintet képvisel

Az Uni Pipe PLUS két változatban is elérhető: szálas, valamint tekercses kivitelben. A tekercses Uni Pipe PLUS jelentősen hajlékonyabb és hajlíthatóbb, mint a jelenlegi többrétegű csővezetékek. Ennek köszönhetően egyrészt csökken a szerelés ideje, másrészt kevesebb idomra van szükség. Ezzel szemben a szálas Uni Pipe PLUS sokkal merevebb alumíniumréteggel rendelkezik, mint a hagyományos többrétegű csővezetékek. Így esztétikus, a modern szerelési technológiákhoz optimálisan illeszkedő, szabadon szerelt megoldást biztosít. Bármelyik változatot használja, minden esetben a biztonságot választotta.

Könnyű szerelés, bizonyított technológiával

Valamennyi Uni Pipe PLUS csővezeték könnyen, gyorsan és biztonságosan szerelhető az Uponor tesztelt préskötéses technológiájával, valamint kompatibilis minden jelenlegi Uponor rendszerrel és megoldással.

Hagyományos technológia

Új varrat nélküli technológia

Varrat nélküli jövő

Az Uponornál tudjuk, hogy az alumíniumréteg vastagsága nem csökkenthető a végtelenségig a többrétegű csővezetékek hajlíthatóságának növeléséért. A vékony réteg ára, hogy csökken a nyomásállóság, a csővezeték hajlamosabb lesz a horpadásra és hajlításkor nagyobb lesz a viszszahajlító rugóerő. Ezért döntöttünk a gyártási technológia teljes újragondolása mellett. Saját fejlesztésű technológiával és folyamatainkkal gyorsan tudunk alkalmazkodni a piaci igényekhez, ezáltal hatékonyabban tudjuk kiaknázni a lehetőségeket.

Gyakorlati előnyök:

 • 16 – 32 mm mérettartomány
 • 40%-kal jobb hajlíthatóság
 • Rugalmas és hajlékony a csővezetékek gyors, egyszerű, falon belüli szereléséhez
 • Kompatibilis a meglévő idomrendszerrel
 • Esztétikus szerelés falon kívül
 • Megbízhatóbb minden korábbi változatnál a varrat nélküli technológiának köszönhetően
 • Magasabb profit a szerelési idők és költségek csökkenésének köszönhetően

Legfontosabb termékjellemzők:

 • 40%-kal jobban hajlítható
 • Falon kívüli szerelésre is alkalmas (a szálas kivitel merevebb)
 • Oxigéndiffúzió-mentes és korrózióálló
 • Kismértékű a hosszirányú tágulása
 • Alkalmas vízellátás szereléséhez is

További információ: az Uni Pipe és Uni Pipe Plus ötrétegű csőrendszerek előnyei

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam