belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

Újra BAU Münchenben: 2017. január 16-21.

Hogyan fogunk élni, lakni és dolgozni öt, tíz vagy húsz év múlva? Az építési technika digitalizálásával és hálózati összekapcsolásával milyen mértékű energiamegtakarítás érhető el? Melyek a legújabb termékújdonságok az építőiparban? Többek között ezekre a kérdésekre is választ lehet kapni a BAU 2017-es vásárán.

 

A 2017. évi BAU-n ismét mintegy 40 ország több mint 2000 kiállítója mutatkozik be, 185.000 m2 területen. A BAU 2005 óta minden kiállítási terület folyamatosan foglalt, a kereslet pedig lényegesen élénkebb, mint a rendelkezésre álló hely, így a várólistán 400 cég szerepel. A jövőben ezért a vásárszervező cég 2 új csarnokot fog építeni, aminek következtében 2018-tól már összesen 200.000 m2 csarnokterülettel fog rendelkezni a kiállítás. 2015-ben a több mint negyedmillió látogatóból 65.000-en érkeztek építész- és tervezőirodákból, a tervezők, építészek és építőmérnökök számára a BAU jelenti az első számú információs és kommunikációs platformot.

A kiállító cégek termékújdonságaik bemutatását a BAU ciklusához igazítják.

2017-ben négy vezető témát határoztak meg a szervezők: intelligens homlokzat, digitális tervezés, építés és üzemeltetés, összekapcsolt épületek, valamint építés és lakás 2020-ban. A kiállító cégek ezekben a témákban fognak megoldásokat kínálni.

Érdemes megemlíteni még a különbemutatókat is. Az egyik ilyen bemutató témája a városaink jövője lesz, ezen belül is szó lesz az energiahatékonyan gondolkodó épületekről, a helyiségek klímáját pozitívan befolyásoló homlokzatokról, városokról, amelyek sem hulladékot, sem szennyvizet nem termelnek. És természetesen miután digitális korszakot élünk, fontos téma lesz a generációknak megfelelő építészet 4.0 is.

Elmondhatjuk tehát, hogy aki kilátogat a BAU-ra, értesülhet a legfontosabb újdonságokról, megtapasztalhatja, hogy mi lesz a jövő útja.


A szerzõ egyéb cikkei:

  „Made in Holland” – A jövőre készen
  Termosztáttal a hatékonyabb fűtésért
  Levegőminőség javítása cserépkályhákkal és kandallókkal
  Még lehet jelentkezni a brnói MSV vásárra
  Új márka a légkondicionáló piacon
  Százötven mini épülettel a távfűtés rejtelmeibe

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam