belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Új telephelyen ünnepel a Stiebel Eltron Kft.

Az 1924-ben alapított német családi vállalkozás hazai leányvállalatának 20 éves születésnapját egy új budaörsi iroda és raktárépület átadásával ünnepelte május 31-én. A létesítmény megvalósítása szép példája volt annak, hogy - a mai kor elvárásainak megfelelően - hogyan kell egy épület üzemeltetését takarékosan, az alternatív energiák által nyújtott lehetőségek kihasználásával megoldani. Az ünnepségre számos prominens külföldi személyiség is érkezett, akik elismeréssel méltatták a hazai munkatársak erőfeszítéseit és sikeres munkáját, megerősítve őket abban a hitben, hogy a jövőben is számítanak tevékenységükre. A létesítmény átadásának kellemes és kedves mozzanata volt a csodálatos hanggal rendelkező Muri Enikő és a humoros Leggiero énekes együttes fellépése. A meghívottak nagy létszáma is igazolta, hogy a Stiebel Eltron Kft. munkatársai jó úton járnak, termékeik népszerűek és elfogadottak a hazai épületgépész piacon.

A mai nap nem csak szimplán egy új irodaház megnyitója, de egy neves német tulajdonú cég születésnapi ünnepsége is, hiszen 1992-ben úgy döntött az anyavállalat, hogy Magyarországon leányvállalatot alapít és megkezdi a legmagasabb minőségű termékek, szolgáltatások értékesítését. A Stiebel név kötelez! Olyan XXI. századi termékeket kínálunk vásárlóinknak, hogy ha egy épülő vagy felújítandó házban megújuló energiát kívánnak alkalmazni, mi legyünk az első cég, amely a tisztelt Vásárló eszébe jut. Legyen szó akár hőszivattyúról, napkollektorról, napelemről, vagy hővisszanyerős szellőztetésről. Büszkék vagyunk termékeink minőségére, megbízhatóságára és időtállóságára! Ezért is építettük fel és költöztünk be egy olyan épületbe, amely A+ energia-besorolású, nem vezetettük be a gázt és kizárólag saját készülékekkel fűtűnk, hűtünk, szellőztetünk, termelünk meleg vizet és elektromos áramot. A felhasznált és megtermelt energiaadatokat egy egyedülálló monitoringrendszer követi, ezzel objektíven, fehéren-feketén be tudjuk mutatni, hogy miért is érdemes Stiebel készüléket használni Magyarországon.

Végül egy pár személyes gondolat. Már négy és fél éve dolgozom a Stiebelnél, vezetem a magyar leányvállalatot és elmondhatom, hogy jó itt dolgozni, mivel a legújabb technológiákat, a legmodernebb termékeket képviselhetem hazámban. Köszönöm kollégáimnak az eddigi munkájukat, erőfeszítéseiket és azt az elkötelezettséget, amellyel minden nap újra és újra küzdeni tudnak a kitűzött célokért.

Biztosíthatom Önöket arról, hogy új székhelyünkön, Budaörsön méltón fogjuk képviselni a Stiebel nevet Magyarországon.

Dr. Ulrich Stiebel, tulajdonos, az igazgatótanács tagja

Mi történhetett volna ennél jobb és szebb, mint ma, itt Magyarországon, ezen a kellemes napsütéses napon megnyitni ezt a gyönyörű épületet?

A németországi megújuló energiatörvénnyel nagy erőfeszítéseket tettünk mind a napenergia erőművek, mind a napkollektorok kiépítésére. De természetesen nem csak termelnünk kell, hanem takarékoskodunk is!

Itt egy talajhő-víz hőszivattyút telepítettünk, amely a hőenergiát 700 méter mélyről nyeri a talajból, 20 cmes szigetelést építettünk az épületünkre és egy olyan szellőztető berendezést, amely hővisszanyeréssel működik. Természetesen elhelyeztünk a tetőn fotovoltaikot is, mely biztosítja számunkra a kívánt elektromos energiát.

Az EU terve 2050-ig az energetikai integráció megvalósítása. Mérnök vagyok, hiszek a technika teljesítőképességében, így meg vagyok győződve arról, hogy ezt a célt biztosan el is fogjuk tudni érni!

Marc-Jan Schutte, Stiebel Eltron International GmbH ügyvezető igazgató

A mai egy nagy nap Holzmindenben, az anyavállalat számára is, mert láthatjuk, hogy milyen nagy elkötelezettséggel és lelkesedéssel tudják itt Magyarországon, a Stiebel Eltronnál ezt a fordulatot, ezt a nagy lépést megvalósítani. Tudom, hogy Magyarországon a csapatnak nehéz a feladata, hiszen a piaci feltételek, körülmények ma nem egyszerűek. Ennek ellenére azt gondolom, hogy az itteni cég és a csapat sokat dolgozott azon, hogy ne csak az új épületen látszódjon ez a változás, hanem a hőszivatytyúk értékesítésében is.

Mindazok, akik részt vettek ebben a tervezésben és előkészítésben, nagyon sokat tanultak abból, hogy a hőszivattyúkkal hogyan lehet dolgozni és hogyan működnek ezek a berendezések.

Szerintem a jövő sikerének ez lesz az alapja és azt szeretném, hogy Magyarországon mindenki, aki ilyen készülékekkel, berendezésekkel szeretne dolgozni, gondoljon arra, hogy igen, itt van Magyarországon a Stiebel Eltron.

Egy kis ajándékot is hoztam magammal a 20 éves születésnapra és az avatásra. Ez egy apróság, egy szimbólum: egy alsó-szászországi porcelán lovacska, a Stiebel Eltron székhelyének városából. Ez szimbolizálja az anyavállalat kötődését Magyarországhoz és egyúttal példázza azt is, hogy a jövőben milyen ugrást kell megtennünk a siker érdekében.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam