belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Új szakkönyv az épületvillamosságról

Az „Épületvillamosság” című szakkönyv már hatodik, átdolgozott kiadása is megjelent a közelmúltban. Az ismételt kiadást az indokolta, hogy a szakma szűk fél év alatt „elfogyasztotta” a közel ezer példányban megjelenő kiadványt.

 

Remélhetőleg a mostani, az új és az aktuális ismereteket is feldolgozó szakkönyv továbbra is hasznos információkat nyújt olvasóinak, az épületvillamos tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak, az áramszolgáltatás területén dolgozó szakembereknek, valamint a villamos szakmát oktató szaktanároknak és az e területtel ismerkedő tanulóifjúságnak.

A könyv – bár az előző kiadáshoz képest újabb szakterületekkel nem bővült – sem terjedelmében, sem felépítésében nem szándékozik az épületvillamosság teljes területét átfogni az alapoktól a jelenkor követelményéig. A szerzők továbbra is azt a célt tűzték maguk elé, hogy az épületvillamosság főbb, napjainkra jellemző ismereteit a teljesség igénye nélkül összefoglalják, bemutassák, különös figyelemmel az EU-tagságunkból adódó rendeleti, szabványossági és más szabályozási kérdésekre.

Új, azaz bővebb és részletesebb a világítástechnikával foglalkozó rész, különös tekintettel az energiatakarékosabb, hosszabb élettartalmú és egyben környezetbarát világítótestek alkalmazására, megoldásaira, a villámvédelemre, az akkumulátorok fontosságára, az érvényben lévő előírások és szabványok felsorolására.

Ne várja senki a könyvtől, hogy azt áttanulmányozva, a saját szakmai területére vonatkozóan mindenben naprakész információt kap, mivel ennek gátja a kötött terjedelem és a napról napra fejlődő technikai haladás, az új és újabb szabályozás, valamint az újnál is újabb technológia, termék- és választékskála.

Abban a korban élünk, amikor a szerzőknek és az olvasóknak is egyaránt újra és újra tanulniuk kell ezt a szakmát, az új megfogalmazást, az új elnevezéseket, az új szemléletet. A könyv mindezeket szeretné ismét közkinccsé, értelmezhetővé és „könnyebben emészthetővé” tenni.

 


A szerzõ egyéb cikkei:

  Megjelent az Épületvillamosság szakkönyv 7. kiadása
  Lapostetőn elhelyezett kültéri klímaegységek villamos veszélyei

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam