belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Új szakképző bázis Szekszárdon

A Tolna Megyei Önkormányzat és a Bosch Termotechnika-üzletág között aláírt együttműködési megállapodás és támogatási szerződés keretében, a Nexter Kft. üzemelteti azt az új szakképzési bemutató- és oktatótermet, valamint üzemcsarnokot, amelynek ünnepélyes átadására a múlt héten került sor Szekszárdon.

 

A Bosch Termotechnika-üzletág anyagi és szakmai támogatásának köszönhetően az oktatóbázison képzett közel 30 diák működő állapotban ismerkedhet meg az alternatív, környezetkímélő és energiatakarékos fűtési megoldásokkal, amelyek használatát és működését magas színvonalon képzett, gyakorlott szakemberek mutatják be. Az oktatóterem hivatalos átadó ünnepségén részt vett Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Bayer Károly, a Gázközösség elnöke valamint Ács Rezső, Szekszárd alpolgármestere is.

A szakképzés-fejlesztési stratégia kidolgozása és a magyar szakmunkásképzés-megújítás főbb irányainak megfogalmazása során a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a foglalkoztatáspolitikai tárcával közösen a szakmunkássá válás társadalmi presztízsének növelése, és a szakképzés gyakorlatorientáltságának érdemi megvalósítása mellett elsősorban a vállalati-üzemi gyakorlati képzés tényleges súlyának növelését, valamint a régiók szerepének szélesítését vette figyelembe.

Jelenleg négy végzős diák van, akik a gázkészülék- és csőhálózat-szerelő szakmát tanulják, közülük egyet a Nexter Kft. a sikeres szakvizsga letétele után alkalmazásába is vesz.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam