belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

Tűzbiztos hőszigetelés a gyermekekért


Bencze János, a Bethesda Kórház Alapítvány diakóniai igazgatója és Dr. Bányai Kornél, a ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója június 29-én tájékoztatta a sajtót a közös együttműködésről.

 

A ROCKWOOL Hungary Kft. tűzbiztos homlokzati hőszigetelési rendszert adományoz a Bethesda ADHD Ambulancia épületének felújításához. Az ADHD Ambulancia a Bethesda főépületével szemben található, eredetileg egy kétszintes családi ház, amely 15 évvel ezelőtt került a kórház tulajdonába. Kezdetben karácsonyi szolgálat működött benne, néhány évvel ezelőtt pedig átalakították az épületet, hogy a hiperaktív és figyelemzavaros gyermekeket itt tudják vizsgálni és kezelni. A létesítmény alsó része a gyermekek csoportfoglalkozásai mellett az egyetemi és főiskolai hallgatók részére képzőközpontként is funkcionál.

A ROCKWOOL Hungary Kft. ebben az évben nagyobb hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalás programjára. A cég termékeiben fontos szerepet kap az épületek tűzvédelme, a Bethesda intézményében pedig 3 éve működik az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ, amely egy közös pontot nyújt. Modern homlokzati hőszigetelőanyag rendszert adományoz az épület homlokzati korszerűsítéséhez. A beruházás részeként a centrum nyílászáróinak kávakialakítása és a homlokzat teljes körű hőszigetelése valósul meg. Az adományozás célja, hogy az ambulancia épülete a jövőben energiahatékonyabban, környezetbarátabb és tűzbiztosabb módon működhessen.
Felmerülhet a kérdés, hogy miért természetben adományoz a cég. Egyrészt ez az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy hozzájáruljanak az épület felújításához, másrészt pedig az alapítványnak erre van szüksége.

„Nagyon örülnék neki, ha ez az épület etalonként szolgálna. Nemcsak a műszaki tartalmát tekintve, hanem modellként is hozzájárulna ahhoz, hogy fel tudjuk hívni más cégek figyelmét arra, hogy vannak célok, és vannak olyan helyek ahol érdemes, sőt, kell is ilyen programokat csinálni”, mondta Dr. Bányai Kornél.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Jégvilág a Fővárosi Nagycirkuszban
  Jubileumi díszoklevél átadása a BME-n
  LG Multi V 5 VRF
  Képekkel a vasútért
  Épületenergetika
  Hatékony épületgépészet

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam