belépés / regisztráció
2022. január 24. hétfő
Aktuális lapszám

Tudnivalók a MEKH honlapján

(felcím: Energetikai auditálás)

Frissítette a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal honlapján az energetikai auditálással kapcsolatos tudnivalókat.

 

Az energiahatékonyságról szóló törvény energetikai auditálásra kötelez bizonyos vállalatokat. A jogszabály megalkotásakor kiemelt szempont volt az energiaellátás és - felhasználás hatékonyságának biztosítása, az energiafogyasztók költségeinek csökkentése, a környezeti erőforrások megóvása a jövő nemzedékek számára. A törvény fontos rendelkezése, hogy a tavalyi évtől minden nagyvállalat köteles négyévente energetikai auditálást végeztetni.

Ehhez kapcsolódóan az egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról szóló törvény további kötelezettségként írja elő számukra, hogy regisztráljanak minden év június 30-áig a hivatal honlapján. A kötelezettség teljesítésének elmulasztása bírságot von maga után. A kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló törvény szerinti kapcsolódó és partnervállalkozásnak nem kell külön tanúsítványt megküldeni a Hivatal részére, amennyiben a nagyvállalat egészére vonatkozó tanúsítvány már megküldésre került.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam