belépés / regisztráció
2021. október 15. péntek
Aktuális lapszám

Tisztítási javaslatok Hansgrohe termékekhez

Valószínűleg senki nem lepődik meg azon a tényen, hogy a csapból nem kristály tiszta víz folyik, hanem megtalálhatók benne különböző oldott ásványi anyagok is. Ezek leggyakrabban kalcium- és magnézium-karbonátok, amelyek kicsapódva vízkövet alkotnak. A vízkövesedés tartós kialakulása a rendszeresés szakszerű tisztítással természetesen elkerülhető.

 

A Hansgrohe termékek esetében az úgynevezett Quick Clean funkció megkönnyíti a tisztítást. A csaptelepek perlátorait körkörös szilikonbevonattal, a kézi-, fej- és oldalzuhanyok, valamint showerpipe-ok zuhanytárcsáit pedig szilikongömbökkel látjuk el, így a lerakódó vízkövet egyszerű dörzsöléssel eltávolíthatjuk.

Azonban érdemes a termékeket szakszerűen tisztítani, egyrészt a hosszabb élettartam, valamint a garancia miatt is. Ugyanis a gyártók nagy része a nem szakszerű kezelés során előálló károsodás esetén nem vállal garanciát.

Így az esetleges sérüléseket és a reklamációkat elkerülendő, mind a használat során, mind pedig a tisztítás alkalmával a következő kritériumokat érdemes figyelembe kell venni:

Kizárólag olyan tisztítószereket szabad használni, amelyek ezekre az alkalmazási területekre kifejezetten ajánlottak.

Olyan anyagok, amelyek sósavat, hangyasavat, klórt vagy ecetsavat tartalmaznak, nem alkalmazhatók, mivel ezek összetevői komoly károsodásokat okozhatnak. A foszforsavat tartalmazó tisztítószerek csak feltételesen alkalmazhatók. A különböző tisztítószerek keverése általában nem ajánlott.

Súrolószerek és súrolóeszközök, szivacsok és mikroszálas kendők használata úgyszintén nem ajánlott. A tisztítószert előállító gyártócég használati utasításait mindenképpen követni kell. A tisztítást a tisztítószer előírt adagolásának és hatóidejének betartásával, a szükséges mértékben és mennyiségben kell elvégezni.

Porlasztásos tisztítás esetén a tisztítószert semmiképpen se a csaptelepre, hanem a tisztítókendőre spriccelje, majd azzal végezze el a tisztítást, mert különben a permet bejuthat a csaptelep nyílásaiba és hasadékaiba, és ott károkat okozhat.

A tisztítás után bő vízzel kell lemosni a csaptelepet, hogy a tisztítószer maradványai ne száradjanak rá a termékre.

Testápolószerek és egyéb kozmetikumok maradványai (folyékony szappan, sampon stb.) is okozhatnak károsodást. Ebben az esetben is a használat után a maradványokat gondosan el kell távolítani.

Érdemes tudni, hogy a már sérült felületeken a tisztítószer felgyorsítja a termék károsodását. A sérült felületű alkotóelemeket ki kell cserélni, máskülönben a sérülés veszélye áll fenn.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam