belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Tetők, Falak, Homlokzatok és Épületenergetika Nemzetközi Szakkiállítás és Konferencia

Az idei kiállítás, illetve az azt kísérõ aktuális építõipari kérdéseket boncolgató konferenciasorozat sok érdeklõdõt vonzott az építõipari szektorból február 20-22. között a Syma Csarnokba. A konferencia talán legérdekesebb témái az ipari épületek a XXI. században, passzív házak, illetve tűzvédelmi megoldások voltak.

 

A kiállítás témája többek között a tetőszerkezetek, falszerkezetek, homlokzatok, ajtók és ablakok, épületenergetika, építészeti technológiák, energiahatékonyság, valamint épületmodernizáció volt.

A konferencián futottam össze Pintér Róberttel, a Magyar Rézpiaci Központ vezetőjével és rögtön sarokba is szorítottam a kérdéseimmel:

Milyennek találod a kiállítást?

Kezdetektől fogva járunk erre a rendezvényre és azt kell, hogy mondjam, hogy az elmúlt években érezhető egyrészt a kiállító cégek számának, másrészt pedig az érdeklődő építészek számának a csökkenése. Nem egyszerű a helyezet az építőiparban, ez itt is tükröződik.

A látogatók között találtok potenciális vásárlókat, vagy csak általános érdeklődőket?

Összehasonlítva az elmúlt évekkel, elmondhatom, hogy korábban sokkal több volt a potenciális vásárló. Sokan voltak úgy, hogy tanácsért jöttek, mert építkeztek és fontos volt számukra a szakszerű munkavégzés. Idén lényegesen kevesebb volt azok száma, akik konkrétan anyag felhasználási kérdéssel, vagy tanácsért jöttek ide.

Megéri a kiállításon való részvétel? Visszajön a pénzetek?

Jó kérdés. Ezt az ember konkrétan nem tudja számszerűsíteni. De ha egyszer sem állítunk ki, akkor elfelejtenek. Tehát szerintem minden cég úgy van ezzel, hogy valamin részt kell venni, hogy lássák, hogy létezik. És mi abban reménykedünk, hogy ha egyszer elérjük a gödör alját és elindulunk felfelé, akkor emlékezni fognak ránk, hogy igen, van itt egy cég, amelynek a termékeit láttam és szeretném megvásárolni.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam