belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Termékeinkkel a világ élvonalába tartozunk

A Wilo Magyarország Kft. épületgépész tervező mérnököket hívott meg szakmánk legnagyobb kiállítására, az ISH-ra Frankfurtba, annak érdekében, hogy partnereik megismerjék a világ legújabb szivattyúfejlesztéseit. A kellemes utat vendéglátóinkkal folytatott beszélgetésekkel mutatjuk be.

 

Dr. Szalai László, a Wilo Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója

A stratégiátok része, hogy közelebbi kapcsolatot akartok az épületgépész tervezőkkel tartani?

Már több mint 10 éve igen szoros kapcsolatot ápolunk a tervezőkkel. Ez a mostani ISH vásár is egy kitűnő lehetőség arra, hogy a legfrissebb információkhoz hozzásegítsük őket, és ezáltal a legújabb gépekkel a terveikbe, amelyek biztosítják a korszerű szivattyúalkalmazásokat.

Talán az igazgatóvá történő kinevezésed óta ez a frankfurti ISH látogatás a legnagyobb esemény. Milyen gondolatokkal indultatok neki az útnak?

Nagy reményekkel. Főleg azért, mert az anyavállalatunktól is óriási muníciót kaptunk, nagyon sok újdonsággal jelentünk meg, és ez leginkább a nedvestengelyű szivattyúinkat érinti, ahol most egy igazi világújdonsággal, az első „smart” szivattyúval jelentünk meg. Ennek a szivattyúnak rendkívül alacsony az energiafogyasztása – nyugodtan mondhatjuk – világbajnok, és olyan új szabályozási funkciói vannak, amik segítségével a legkülönbözőbb alkalmazásokat is ki tudjuk szolgálni, a fűtési, hűtési rendszerekben, és a melegvíz-ellátásban. Szeptembertől Magyarországon is kapható lesz. Ezek a szivattyúk az igényes felhasználókat célozzák meg, ugyanis nagyobb projektekben használhatók, ezért szeretnénk majd szemináriumokat, bemutatókat tartani a termékről és a kivitelezőket, tervezőket is közelebb hozni ehhez az új technológiához.

Több, mint 20 éve veszel részt ISH kiállításokon. Lehet érzékelni valamilyen tendenciát, vagy változást a korábbi évekhez képest?

A szivattyúk területén az innovatív cégek jelenléte erősödött. Akik nem költenek eleget kutatásra és fejlesztésre, visszaszorultak. Mi büszkén mondhatjuk, hogy az árbevételünk több mint 5%-át költjük fejlesztésre, és ez meg is látszik a termékeinken, és a világ élvonalába tartozunk. A kiállítással egyébként elégedett vagyok, hiszen ez a legnevesebb és legmagasabbra értékelt vásár Európában, ahol az épületgépészeti gyártó cégek bemutathatják legújabb fejlesztéseiket.

Gáspár Katalin, a Wilo Magyarország Kft. marketing vezetője

Mi alapján választottátok ki a meghívottakat?

Ez egy nehéz munka volt, mivel nem könnyű manapság a fellendülő gazdasági helyzetben a mérnököknek szabaddá tenni magukat, főleg nem egy többnapos útra. A jó kapcsolatra való tekintettel és az értékesítő kollégák segítségével sikerült egy rangos tervezőcsapatot vendégül látnunk. A választás főleg az alapján történt, hogy kivel állunk szoros kapcsolatban, kik terveznek futó projektet, milyen beruházások várhatók a piacon, kikkel tudunk jól együttműködni és igyekszünk az ifjabb generációt is bevonni a szervezett útjainkba. A kiutaztatás már hagyomány nálunk, mindig nagy létszámmal érkeztünk az ISH-ra. Ha a gazdasági helyzetünk és a piaci pozíciónk megengedi, akkor a jövőben is szeretnénk ilyen létszámmal részt venni az ISH-kon.

Milyen szabadidős és kötött programot biztosítottatok a látogatóitoknak?

Szabadidős program az első érkezési napon volt, Frankfurt belvárosát tekintettük meg és egy kellemes, baráti hangulatú vacsorával zártuk a napot. A második és egyben utolsó nap már a szakmáról szólt, reggel 9-re érkeztünk a Wilo standra, és zárásig maradtunk a kiállításon. Reméljük, hogy egy jól szervezett, hatékony programot sikerült kínálnunk, ahol a munka és a szabadidő aránya is megfelelt az elvárásoknak.

Volt kis időd megtekinteni az idei vásárt? Milyen véleménnyel vagy róla?

Meglepően sok volt a látogató már az első napon is, a Wilo standnál konkrétan „moccanni” sem lehetett rögtön a nyitást követően, de azért természetesen körbenéztem más kiállítók standjain is. Láttuk, hogy a konkurencia is folytatja a fejlesztéseit, de remélem, hogy az új Stratos Maxo-val az egész szakmát le tudjuk majd nyűgözni, hiszen ez egy nagyon innovatív termék, szerintünk világelső a saját nemében.

Hogyan fogsz elbúcsúzni a vendégeitektől a repülőtéren?

Első sorban megköszönjük nekik, hogy eljöttek. Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy minket választottak, velünk utaztak ebben az évben. Nagyon szeretnénk őket ellátni a tervezéshez szükséges digitális katalógus anyagokkal is. Értékesítő kollégáink napi szintű kapcsolatot fognak tartani a tervező partnerekkel, hogy így segítsék a munkáikat. Úgy érezzük ugyanis, hogy a piacon fellendülés várható, úgyhogy szeretnénk mindenképpen jelen lenni a tervezők életében.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam