belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

Tavaszváró gondolatok...

Szájhagyomány, hogy a tavasz érkezése vízválasztó az idősek körében, mert a tavaszi megújulás terheit az emberi szervezet csak nehezen viseli el. Úgy is fogalmazhatnék, hogy aki megéli a tavaszt, az bizton számíthat még egy kicsit hosszabb időre.

Tegyük át ezt a megfogalmazást az üzleti köreinkre, tehát bízzunk abban, hogy aki az első negyedévet sikerrel - forgalommal, netán nyereséggel - átéli, az eredményes évben reménykedhet.

A pécsi kiállításon volt alkalmam e témáról több kollegával is mélyebben értekezni és nagyon érdekes véleményeket hallhattam, sőt talán még jónak is nevezhető irányvonalat is tapasztalhattam, melyet ezúton szeretnék közkinccsé tenni, Önökkel megosztani:

  • Tavaly mindenki a válságról beszélt, főleg annak szomorú hatásáról, elkeseredetten. Most is többnyire a nehéz helyzetet emlegették, de az „elkeseredés" felhangja nélkül! Mintha a társaságok hozzászoktak volna ehhez és alkalmazkodni próbáltak. No, nem örömmel, de ha a „magyar ember ott panaszkodik, ahol tud" jelleget leválasztjuk a mondanivalóról, akkor szembetűnő a változás!
  • Van egy másik mondás is a cigány lováról és az éhezésről, de talán a beszélgetéseink alatt ez nem derült ki. Néha még a bizakodás, a rég elvesztett magabiztosság is elő-előcsillant. Nos, ezt jó iránynak éreztem, mert a reménykedő, bizalommal teli ember sikeresebb, mint egy csüggedő hitehagyott.
  • Vajon mi okozhatta ezt a hangulatváltást? Próbálom megfejteni, de a Kedves Olvasó véleménye is elkélne. Az biztos, hogy a cégeknek taktikát kellett váltani, új kereskedelmi, szolgáltatási stratégiát választani. Az egyik interjúalanyom pl. azt mondta, hogy visszatértek a vegyestüzelésű kazánok forgalmazására, mert ezt keresték, ezt kell hát adni! Vagy ha nem megy az új építkezés, „rá kell hajtani" a cserepiacra, hiszen Murphy szerint, „ami el tud romlani, az el is romlik". Azaz a piachoz való alkalmazkodás rugalmassága egy másik tényező!
  • Talán még egy okot fel tudok sorolni. A kiállításon sok jókedvű emberrel, kiállítóval, látogatóval találkoztam és ez a jókedv még fonto-sabb, mint az eddigiek. Ha tudsz önfeledten nevetni, örülni valaminek, azt megérzik a partnerek, ők is elvesztik „görcsösségüket", lazábbak lesznek és így könnyebb az előttünk tornyosuló feladatokat sikerrel megoldani, kapcsolatot építeni, eredményesebbnek lenni! És én most ezt véltem látni! Vagy csak szerettem volna? Várom véleményüket!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam