belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

Talán így mindkettőnk élete egyszerűbbé válik

„Gyakran szerepeltek a szaklapok oldalain, mert szerencsére, jó értelemben, okot is adtok erre. A szakma kiemelkedő eseményei ugyanis nem múlhatnak el a szponzorálásotok nélkül, kiállításokon vesztek részt, folyamatosan támogattok oktatási intézményeket és ezzel a segítőkész tevékenységetekkel szinte egyedül vagytok a nagykereskedők táborában.” – szólítom meg Wolfgang Hatzlt, a MART Kft. tulajdonosát.

 

Miért teszitek ezt? Honnan a szándék és a jóakarat?

Erre a kérdésre könnyű a válasz. Bizonyos esetekben egyszerűen azt gondolom, hogy segíteni kell, és mi segíteni is akarunk! Így történt ez a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék új hidraulikai laboratóriumának esetében is. Felkértek bennünket, és mi sürgősen az egyetem segítségére siettünk. Természetesen könnyebb a támogatás egy magánvállalkozás esetében, mint egy nagy konszern munkatársaként, hiszen ott a tulajdonosok az eredményt inkább a zsebükben szeretnék tudni.

Gondolom, jó és sikeres évet zártok, hiszen másokat támogatni csak így áll módotokban?

Igen, ez így van, szerencsére nagyon sikeres évet zárhattunk. Az előző évi teljesítményünket több mint 11%- kal túlszárnyaltuk és összességében 11,7 milliárd forint forgalmat értünk el. Szerintem ez nem olyan rossz eredmény! Hozzáteszem, hogy számunkra nem is annyira a forgalom a lényeges, mint az, hogy a beruházási, fejlesztési tevékenységünket folytatni tudjuk.

Pénzt költeni ebben az évben különlegesen jól lehet, hiszen itt van a kiállítások ideje. Most rendezték a Pollack Expót, következik az ISH, vagy a hazai legnagyobb bemutató, a Construma – Hungarotherm, benne a RENEO, és kicsit később a RENEXPO! Melyiken vesztek részt?

Most ott tartunk, hogy a Pollack Expón részt vettünk és hat emberrel kiutazunk az ISH-ra. A többi marketing tevékenységet még nem egyeztettük le, de ha olyan döntés születik, hogy valamelyik kiállításon még részt tudunk venni, akkor elmegyünk.

Bár – és ez persze csak az én véleményem –, ezek a rendezvények nem olyan kiállítások, ahol egy nagykereskedőnek feltétlenül részt kellene vennie. Hiszen mi csak a beszállítóink termékeit tudjuk bemutatni és ezeken az eseményeken többnyire maguk a beszállítók is jelen vannak. A kiállításon való részvételnek pont az a lényege, hogy azon a területen, amivel kapcsolatban te kiállítasz, ott neked valamiben nagyon jónak kell lenned, de ez az esetünkben csak a beszállító lehet.

Kicsit más témára áttérve szeretném a véleményedet kérni arról a hírről, amely szerint 2013. január elsejétől Ürögi Lászlót, a MART értékesítési és marketing igazgatóját társ ügyvezetői pozícióba nevezted ki. Megindokolnád ezt?

Számomra ez egy igen egyszerű kérdés, mivel a kiemelkedő munkatársi teljesítményt mindenütt a világon jutalmazzák. És László valóban kiválót nyújtott az utóbbi években, amióta az én tulajdonomban van a cég, ezért egyértelműen az következett, hogy kineveztem. Egyébként semmi sem változik, hiszen ahogy korábban is, a cégnél vagyok, nem megyek még nyugdíjba, így ketten együtt tudjuk a céget vezetni. Az életünk viszont egyszerűbb lesz így a jövőben, mert ha én nem vagyok itt, akkor Ő tud dönteni.

Mi ketten nagyon jól megértjük egymást, nincsenek titkaink egymás előtt, így tehát ez egy logikus lépés volt.

Köszönöm a válaszodat, mert kívülről nézve a döntésedet, olyannak tűnt, mintha egy kissé hátra szeretnél dőlni és többet szeretnél a családoddal foglalkozni, esetleg nyugdíjba szeretnél menni.

Jelen pillanatban is megvan az a szabadságom, hogy hetente 2-3 alkalommal fitnesz stúdióba menjek, ezzel ugyanis adósa vagyok a gyerekeimnek és a saját egészségemnek is. Most ez még egyszerűbbé válik, mivel itt van Laci, aki tudja irányítani a céget. Tehát lényegében az egyetlen ok, hogy ezentúl én is figyelni szeretnék az egészségemre. Így tehát, ha megosztjuk a munkát, akkor ez így egyszerűbb lesz mindkettőnknek.

De arra, hogy nyugdíjba menjek, korábban sem és most sem gondolok, ez szerintem még a következő 6-8 évben így is fog maradni. Ausztriában egyébként is 65 év a nyugdíjkorhatár, addig pedig még bőven van időm. A jövőben tehát mindkettőnkkel eleget fogsz még találkozni!

Zárszóul arra kérlek, hogy a jövőbeni terveidről, elérni kívánt szándékaidról mondj valamit!

Sok tervünk van, pl. az új generációs nanotechnológiás hőszigetelő bevonat (Mahlmart termékcsalád) lesz a jövőben az egyik bevezetendő termékünk. Ezt Magyarországon csak mi fogjuk forgalmazni és nem csak itt, hanem Szlovákiában, Csehországban, Németországban, Törökországban, Ausztriában és Svájcban is. A másik nagy témánk a napelemek terjesztése, amellyel már az előző évben is szerettük volna a dunakeszi irodánk áramellátását – referencia munkaként – megvalósítani, de ez évben ezt biztosan megtesszük!

Azért összességében az a legfontosabb tervünk, hogy a forgalmunkat 13%-kal növeljük a tavalyihoz képest!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam