belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

Szeged Ifjú Tehetségéért díj Hoffmann László épületgépész szakoktatónak

Március 25., Bartók Béla születésnapja a Tehetséges Magyarországért Alapítvány kezdeményezésére lett országszerte a „Tehetség Napja”. Az alapítvány olyan társadalmi környezet létrejöttének elősegítését tűzte ki célul, amelyen minden ember tehetsége fontos érték, és a tehetség megbecsülése, fejlesztése, valamint a tehetséges emberek megtartása közös feladat.

 

Szeged immár tizenegyedik éve tünteti ki tehetséges diákjait, illetve a felkészítő tanárokat. Így esett a választás Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése javaslatára Hoffmann László, a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola pedagógusosa és Jenei Dávid, épületgépész technikus tanítványára.

Hoffmann László a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskolájának épületgépész szakoktatója. Az iskola jogelőd intézményében szerezte szakképesítését, majd 1982 óta neveli és oktatja az épületgépészet ágazat különböző területein szakmát tanulókat a szakma szeretetére, a szakmai gyakorlat fogásaira.
Több mint három évtizedes oktatói pályája bővelkedik sikerekben, hosszasan sorolhatnánk tanítványai eredményeit.

Nevelő-oktató munkája talán egyik legnagyobb elismerése, hogy egykori diákjai ma saját gyermekeiket íratják az iskolába, hogy korábbi mesterük keze alatt formálódjanak kiváló szakemberekké.

Hivatástudata, szakmája iránti alázata példaértékű és követendő a fiatalabb kollégái számára. Évek óta aktívan részt vesz a felnőttek képzésében, és a vállalkozásokkal kialakított iskolai kapcsolatok erősítésében. Az Épületgépész Múzeum elnökségének tagjaként a szakterülete értékeit igyekszik összegyűjteni és a nagyközönség számára láthatóvá tenni.

Legutóbbi sikere, hogy 2015 áprilisában az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében tanítványa, Jenei Dávid épületgépész technikus tanuló I. helyezést ért el.

A 2016-os Szakma Sztár versenyen a központi fűtés és gázhálózat-rendszer szerelő szakmában Balog Viktor Bence, Hoffmann László másik tanítványa is a dobogó csúcsára állhatott.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam