belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Szabályozás egyszerűen: TA-Slider

Elérkezettnek láttuk az időt, hogy egy olyan szelepmozgató családot fejlesszünk, mellyel kellő rugalmasságot biztosítunk a tervező, kivitelező és beüzemelő kollégáknak, kihasználva a modern technika legnépszerűbb eszközét is, az okostelefont.

 

ATA-Slider fejlesztése során igyekeztünk olyan hiánypótló funkciókkal ellátni az új szelepmozgatónkat, amelyekkel egyedivé tesszük a terméket a piacon. Ennek köszönhetően elsőként vezettünk be olyan szelepmozgatót, amelynek beállítása, paraméterezése nem a szokásos DIP kapcsolók, hanem okostelefon segítségével történik. Az okostelefonnal történő beállításhoz szükséges a TA-Dongle eszköz is, amely nem csak az okostelefonnal történő kommunikációt biztosítja, hanem lehetőséget nyújt a beállítási paraméterek még gyorsabb másolására a szelepmozgatók között, ezzel meggyorsítva a beüzemelés idejét, ami az ismert átadási határidők tartása mellett rendkívüli előnyt jelent (1. ábra). Az IP54 védettségnek köszönhetően a szelepmozgató bármilyen pozícióban beépíthető, BUS kommunikációval rendelkező, vagy anélküli rendszerekbe is (2. ábra).

A HyTune alkalmazás segítségével – mely Android és IOS rendszerekhez is elérhető – egyszerűen beállíthatja és vezérelheti a TA-Slider-t, riportokat készíthet, kiolvashatja az utolsó 10 hibakódot. A TA-Slider az egyetlen szelepmozgató a piacon, amely helyszíni Bluetooth kapcsolaton keresztül történő szabályozást, beállítást tesz lehetővé, ez pedig nagy segítség, ha a beépítési körülmények korlátozzák az egyszerű hozzáférhetőséget. A szelepmozgató több mint 200 konfiguráció beállítását teszi lehetővé, szemben egy hagyományos DIP kapcsolóval rendelkező szelepmozgatóval, amelynél a beállítási lehetőségek száma általában kevesebb, mint 20. Mivel a telefon képernyőjén minden beállítás egyértelműen látszik, így a nem megfelelő beállítási paraméterek megadásának esélye is jelentősen csökken. Az alkalmazás automatikusan felismeri a TA-Slider típusát és az aktuális működési paraméterek is kiolvashatók a segítségével.

A TA-Slider elérhető kisebb fogyasztókhoz (160 N és később 500 N) és nagyobb méretű berendezésekhez is (750 N / 1250 N), akár az alapkivitelben, akár Plus verzióban, amely kiegészítő funkciókat is tartalmaz. A kisebb fogyasztókhoz alkalmazható TA-Slider 160 szelepmozgató, hálózati tápfeszültség nélkül is üzemeltethető a TA-Dongle segítségével. Számos esetben előfordul, hogy a gépészeti rendszer már elkészült – a rendszert feltöltötték és kilégtelenítették – de az automatika oldal még nincs készen. Az új TA-Slider 160 és 160 Plus szelepmozgató beüzemelése azonban már ekkor elkezdődhet, hiszen a TA-Dongle segítségével nincs szükség a BMS szakemberre közvetlenül, aki alapesetben működtetni tudja a szelepmozgatókat (3. ábra). Ez azt jelenti, hogy a beüzemeléshez akár egyetlen személy is elegendő.

A TA-Slider Plus szelepmozgatót együtt alkalmazva a nyomásfüggetlen szabályozó és beszabályozó szelepeinkkel, kiemelkedő pontosság érhető el a folyamatos szabályozásban, valamint lehetővé teszi a kétcsöves üzemmód váltó rendszerek esetén a fűtési és hűtési, egymástól eltérő térfogatáramok pontos szabályozását egyetlen szeleppel.

Az előnyök összefoglalása

  • A hagyományos szelepmozgatókhoz képest ∼50%-kal gyorsabb üzembe helyezés.
  • Kényelmes digitális beállítások adta lehetőség, akár BUS kommunikációval nem rendelkező épületekben is.
  • Az egyedi digitális konfiguráció segítségével lehetőség nyílik a rendszer valós paramétereinek megfelelő helyszíni adaptációjára.
  • A nagyfokú IP54 védelem egyedülálló, 360°-os telepítési rugalmasságot biztosít az általában mennyezet alá szerelt fogyasztói szabályozó szelepek esetén és meghosszabbítja a szelepmozgató élettartamát.
  • Egyszerűsített tervezhetőség és csökkentett méretű kiegészítő szabályozó berendezés több mint 200 beállítási lehetőséggel.
  • Jelenleg az egyetlen hibamemóriával rendelkező szelepmozgató a piacon, a lehetséges rendszerhibák gyors azonosításához.

***

1. ábra.
2. ábra.
3. ábra.


Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam