belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Solar-D Épületgépészeti és Megújuló Energiák Szakkiállítás

Október 2-án nagy lakossági érdeklődés mellett nyitotta meg Dr. Papp László, Debrecen alpolgármestere az első Solar- D Épületgépészeti és Megújuló Energiák Szakkiállítást a SZUSZ Parkban. Nyitóbeszédében említette a helyi családi vállalkozások fennmaradásának fontosságát, továbbá, hogy a kormány egyre nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a magyar KKV szektor és az energetikai beruházások támogatására, kiemelkedően a napenergia hasznosítására.

 

A Solar-D Kft. ügyvezetője kihangsúlyozta, hogy mint helyi épületgépész-kereskedő és kivitelező, a szakkiállítást a lakossági és szerelői igények maximális figyelembevételével szervezte meg.

Több százan voltak kíváncsiak a kiállítók színvonalas előadásaira.

A passzív házak épületszerkezeti kérdései után a hővisszanyerős szellőző rendszerek hibái következtek az Aeroventil Kft. előadásában. A HST Kft. bemutatta a hazánkban újdonságnak számító, víz hőhordozó közegű napkollektoros rendszerét, amelyet az Aereco Kft. előadása követett a helyiségenkénti levegőminőség érzékelésről.

Szó esett az aktuális pályázatokról, a Hajdu Zrt. megújuló energia üzletágáról, majd Kiss Ernő (M.N.N.SZ.) tartott előadást a napelemekről, befektetési szemszögből. A Herz Kft. a biomassza tüzelésről szóló előadásával lepte meg a közönséget, amelyet a Wagnersolar Kft. újabb napelemes témájú előadása követett. A Merkapt Zrt. a felületfűtésihűtési rendszereket mutatta be, majd a Danfoss Kft. üzleti tippekkel látta el az érdeklődő szerelőket. A Budatech Kft. hőszivattyús rendszer ismertetője után a Brilon Kft. csak szakembereknek szóló társasházi kéményfelújításról szóló előadása zárta a napot.

A témakörökkel kapcsolatosan felmerült kérdéseket az érdeklődők az egyes előadások után vitathatták meg bővebben a cégekkel.

A közel negyven kiállító között volt fajansz, csaptelep, mosogató, zuhanykabin, higiéniai termék és fürdőszobai kiegészítő gyártó, faelgázosító és faaprítékoló kazán, nyílászáró és hőszigetelés gyártó és pályázatíró is.

A FÉG Kft. a szakkiállításon mutatta be új kondenzációs technológiájú kazánját.

Nagy érdeklődés volt az aktuális lakossági kazán- és homlokzati nyílászáró csere programmal és a napelemek iránt is, amelyekre a gyártók és kereskedők számos akciót kínáltak a látogatóknak.

A Solar-D Épületgépészeti és Megújuló Energiák Szakkiállítás hiánypótló és egyedülálló, hiszen a lakosságnak és a szakmának egyaránt szólt és ingyenesen látogatható volt. A szervezők szeretnék, hogy az esemény hagyománnyá válhasson és évről évre megrendezésre kerüljön növekvő kiállítói és lakossági részvétellel.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam