belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Sajtóbeszélgetés az ÉPGET új vezetőjével

A Magyar Mérnök Kamara Épületgépészeti Tagozatának ünnepi ülésével párhuzamosan, amelyet a tanszéket alapító Dr. Dr. h.c. Macskásy Árpád születésnapja alkalmából rendeztek, február végén kedves meghívást kaptunk Dr. Kajtár Lászlótól, az Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék (ÉPGET) új – 2016. január 1-jétől kinevezett – tanszékvezetőjétől.

 

A sajtóbeszélgetést annak érdekében szervezték meg, hogy az új tanszékvezető minél jobban megismerhesse a sajtó jelenlegi vezető képviselőit, velük az eddigi eredményekről, elképzelésekről és feladatokról megbeszélést folytathasson.

„Nagyon fontosnak tartom a sajtó képviselőivel a minél mélyebb és előnyösebb együttműködést, azt, hogy megismerjék a tanszékünkön folyó napi és hosszú távú munkáinkat, mert biztos vagyok benne, hogy ez az épületgépészeti szakma javát is szolgálja.” – fogalmazott Kajtár László.

Az üdvözlő beszédet követően meghívta a jelenlévőket a tanszéki laborok megtekintésére, amelyekről általánosságban a következőket mondta: „A laborok építésébe nagyon sok cég besegített és ennek megköszönése, illetve a jövőbeni együttműködés koordinálása szempontjából fontos lenne egy ún. Épületgépészeti Ipari Szakmai Tanácsadó Testület létrehozása, hogy koordináltabb legyen az együttműködés szakmánk képviselőivel. Egy ilyen kapcsolat nekünk is rangot jelent, mivel jó cégek fordulnak meg nálunk és remélem, ők szintén úgy gondolják, hogy számukra is fontos, ha a BME-vel kerülnek valamilyen együttműködési kapcsolatba.” (Szerkesztői megjegyzés: időközben megalapították a testületet, lásd. Magyar Installateur 2016/2-3-as lapszáma, 17. oldal.)

Ezt követően bemutatták azokat a tanszéki laborokat, amelyek a diákok tudásának elmélyítését, a tanszéki kutatómunkák végzésének feltételeit biztosítják. Megtisztelő volt számunkra, hogy azok a fiatal oktatók, doktoranduszok mutatták be a laborokat, akik azokért felelősek voltak, így első kézből kaphattunk tőlük tájékoztatást.

Kiemelkedő pillanata volt az összejövetelnek a volt és az új tanszékvezető baráti kézfogása, a tanszékalapító Macskásy professzor festménye előtt, mintegy jelképezve a múlt és jelen összefonódását.

Zárszóként Kajtár László arról beszélt, hogy generációs váltás van folyamatban a tanszéken, mert az élet úgy hozta, hogy néhány idősebb tanár ugyan már visszavonult az oktatásból, viszont több doktori fokozattal rendelkező adjunktusuk is van. A 30-40 évesek között is már megvan az a csapat doktori fokozattal, adjunktusi beosztásban, akik tovább viszik majd a munkát.

A sikeres közös munkában mi készséggel állunk rendelkezésre, rajtunk nem múlik!

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam