belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

Rövid évértékelés és tájékoztató a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének (MOKÉSZ) 2013. évi tevékenységéről

Egy szakmai érdekképviselet elnöke minden bizonnyal olyan évértékelést, beszámolót szeretne előadni, amely bővelkedik a sikerekben, eredményekben. Nos, a 2013. év történései, a rezsicsökkentés sajnos ehhez a törekvéshez sokban nem járultak hozzá, sajnos a kéményseprő-ipari közszolgáltató vállalkozásokat súlyosan érintették, átlagban közel 28%-os árbevétel kiesést eredményezve az év közepétől.

 

A MOKÉSZ elsősorban és alapvetően szakmai érdekképviselet, amely igyekszik a kéményseprő-ipari közszolgáltató cégek anyagi érdekein felülemelkedni, de sajnos ez esetben a két dolog nehezen választható szét.

Mindezek mellett szakmai érdekképviseletünk a 2013. évben is aktívan tevékenykedett, amiről dióhéjban a következőket mondhatjuk el.

Részt vettünk az Európai Kéményseprőmesterek Szövetsége egyik munkacsoportjának munkájában.

Minden, a kéményseprő szakmát, közszolgáltatást érintő jogi és műszaki szabályozás előkészítésében, módosításában aktívan együttműködtünk, sok esetben éltünk javaslatokkal, amelyekből azóta már több hatályba is lépett.

Szövetségünk 40 fő szakmunkás képzését és vizsgáztatását szervezte meg, ahol kizárólag tagjaink oktattak és vizsgáztattak.

A 2013. évben az ország összes kéményseprő szakmunkásvizsgáján tagjaink közül került ki a vizsgabizottság elnöke, több esetben a kérdező tanári feladatokat is szövetségünk tagjai látták el.

A MOKÉSZ és tagjaink közül többen igyekeztünk különböző információs csatornákon keresztül tájékoztatást adni a lakosságnak és a szakembereknek az égéstermék-elvezetéssel kapcsolatos veszélyforrásokról, szakmai ismeretekről.

A múlt évben sok szakmai és egyéb szervezet által megtartott konferencián, fórumon vettünk részt, ahol tagjaink közül sokan előadásokat tartottak és igyekeztek a felvetett kérdésekre válaszolni, a felvetett problémákra megoldást keresni.

Összegezve és a körülményeket figyelembe véve 2013-ban „nem akasztottuk szögre a stószert (tolókefét)”, hanem a külső és saját lehetőségeinkhez mérten a 2013. évben is aktívan vettünk részt szakmánk érdekképviseletében és az égéstermék-elvezetés szakmai ismereteinek terjesztésében.

Köszönet mindazoknak, akik segítették munkánkat!


A szerzõ egyéb cikkei:

  A Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének rövid évértékelése és elképzelései a 2017-es évre vonatkozóan
  A Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének tervei, elképzelései a 2016-os évre
  A kéményseprők szakmai érdekképviseleteinek közleménye
  Beszámoló a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének 2014. évi tevékenységéről és 2015. évi terveiről
  A Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetsége

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam