belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

Rosenberg Szakmai Napok

Kétnapos rendezvényt szervezett 2014. január 29-30-án, Tokodaltárón, a Rosenberg Hungária Kft. tervezők és kereskedelmi partnerei számára. Mindkét napon azonos témájú előadások hangzottak el az új, nagy hatékonyságú közvetítő közeges hővisszanyerőkről.

 

A megjelent, nagyszámú meghívottat dr. Szekeres József ügyvezető igazgató üdvözölte, ismertette a rendezvény célját és bemutatta az előadásokat tartó szakembereket.

Elsőként Szekeres Gábor, a gyártórészleg igazgatója számolt be az új termék besorolásáról és arról, hogy a készülék miért nevezhető nagy hatékonyságúnak. Megemlítette, hogy a rendszer legnagyobb előnye, hogy fizikailag távol lehetnek az ágak egymástól, ezáltal nem keveredik az elszívott és a befújt levegő. A készüléket utólag is be lehet építeni egy meglévő légkezelőbe, vagy akár légcsatorna rendszerbe.

A Rosenberg Hungária Kft. évek óta szoros együttműködésben dolgozik a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnikai Tanszék munkatársaival. A közös fejlesztő munkáról dr. Kajtár László egyetemi docens a következőképpen emlékezett meg: „Az élet hozta ezt a találkozást, amikor Szekeres József igazgató úr megkeresett bennünket azzal a kérdéssel, hogy ebben a fejlesztésben részt tudnánk-e venni. Így indult el a közös kutató-fejlesztő munka. Párhuzamosan végeztünk két feladatot: egyrészt kifejlesztettünk egy PC szimulációs programot, másrészt pedig építettünk egy mintarendszert. A kutató-fejlesztő munka eredménye az lett, hogy a Rosenberg Hungária ma már rendelkezik a kívánt ismerettel. A mintarendszer fejlesztésénél a CCSD típust vizsgáltuk, amely nagy hatékonyságú közvetítő közeges hővisszanyerő körrel rendelkezik, fűtő-hűtő energia bevitel van a közvetítő körben, illetve az adiabatikus nedvesítés távozó levegőnél a nyári üzem hatékonyságát növeli.”

A rendezvény lezárásaként a jelenlévők több csoportban, a gyakorlatban is megtekintették a kiépített mintarendszert.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam