belépés / regisztráció
2022. január 20. csütörtök
Aktuális lapszám

Remeha kazánház látogatás „jó kazán, jó helyen”

Kedves meghívást kaptunk 2016. május 11-re a Remeha cégtől, a zsámbéki Zichy kastélyba, ahol az épület egyik szárnyának kazánházát a cég termékeivel újították fel. 4 db Remeha Quinta Pro 115 típusú készüléket építettek be.

 

„Van a háznak egy része, ami készen van és van, ami pedig remélhetően majd el fog készülni, ezért vannak háttal szerelve ezek a kazánok. A kaszkád rendszer lehetővé teszi, hogy később ilyen egyszerűen lehessen bővíteni a rendszert (1. ábra).” – előzte meg a látogatói kérdéseket bevezetőjében Rohács Attila vendéglátónk, a Remeha cég munkatársa (2. ábra), majd amikor a vízkezelésről volt szó, így folytatta: „Miután régi a fűtési hálózat, megtalálható itt egy szép nagy hőcserélő is. Két választás van egy ilyen épület esetében: vagy vízkezelés az egész házra és figyelni mindig a vízminőségre, vagy hőcserélőt építünk be, és így tényleg csak a kazánkör az, ami különlegesebb vízminőséget igényel, ez viszonylag olcsó és egyszerű megoldás.”

A látogató szakemberek részéről felmerült kérdésekre adott válaszok gyorsan érkeztek, mivel a meghívottak között volt a kazánház épületgépész tervezője Fejes Tamás (Kristály Klíma Plusz Kft.) és annak kivitelezője Greinstetter Ferenc (Betty Bau Kft.) is.

A kazánházi bejárást követően a megjelent vendégek Nagy Károly, az intézmény (az iskola) üzemeltetési vezetője kíséretében egy sétát tettek a kastélyban, ahol ma a Premontrei Keresztes Szent János Iskolaközpont működik.

Az épület felújítására nagyon nagy szükség van és erre tett pontot a jelenlegi kormány döntése, amely alapján megoldódni látszik az épületet és a környező ingatlanokat birtokló két katolikus szerzetesrend, a premontreiek és a Szent Keresztről elnevezett Irgalmas Nővérek vitája a Zichy Kastély használatáért.

„Most a déli szárny lett felújítva, a következő lépcsőben pedig a nyugati szárny következik. Az északi szárnyban jelenleg egy tornaterem és egy uszoda üzemel, de a mostani tervek szerint azt le fogják bontani, hogy minden szempontból megfelelő új szárnyat építsenek fel. Jelenleg 350 tanulónk van, több mint 40 tanár dolgozik itt és az oktatás a keleti szárnyban zajlik.” – fejezte be ismertetését Nagy Károly.

Ezt követően a közeli romtemplom (3. ábra) és kőtár megtekintésével fejeződött be az érdekes program, ahol az intézmény és a kastély történetéről is sokat megtudhattunk.

Gratulálunk a Remeha cég bemutatójához és reméljük, hamarosan sor kerül a felújítás folytatására is.

***

1. ábra.
2. ábra.
3. ábra.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam