belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

PROM-TECH Megoldások Napja

’Hogyan csökkenthető az energiafogyasztás az adatközpontokban, és miként javítható az energiafelhasználás hatékonysága’ központi témakör köré szervezett bemutatkozó előadásokat a PROM-TECH Hungary Kft., amely céget ez év februárjában alapították, és az infrastrukturális megoldások területén dolgozik.

 

„Az iparág vezető vállalataival történő együttműködésünk maximális védelmet és optimális körülményeket teremt az adatközponti, telekommunikációs, egészségügyi és ipari létesítmények kritikus infrastruktúrái számára. A partneri kapcsolatokon keresztül olyan termékeket tudunk ajánlani, amelyek védelmet és megfelelő körülményeket biztosítanak a megbízóink számára a hűtéstechnika, a biztonsági szobák, szünetmentes áramellátó berendezések területén” mondta bevezető előadásában Danilo Verebic, a magyar cég ügyvezető igazgatója.

A Megoldások Napja névvel illetett rendezvényen több mint 30 meghívott elektromos és épületgépész szakember vett részt, és hallgatta meg az olyan rendkívül érdekes előadásokat, mint:

  • Energia hatékonyság új hűtési technológiák (Ivo Gasic, Emerson Netvork),
  • ECB-S biztonsági szoba megoldások (Danilo Verebic, PROM-TECH),
  • Hatékony szünetmentes áramellátó berendezések (Nikola Vercic),
  • Optimalizált energia hatékonyság szabályozott, zárt hidegfolyosóval (Tomislav Saric, Emerson Netvork).

A sok angol nyelvű előadásra koncentrálva üdítő változatosság volt, amikor Lakner Editet, a PROM-TECH Hungary Kft. (PT) főmunkatársát a rendezvényről, frissen alakult társaságukról kérdezhettem.

Egyáltalán mi ez a cég?

Februárban alakultunk, egy szlovén tulajdonos alapította a céget. Elsősorban Emerson által gyártott szünetmentes áramforrások és precíziós hűtőberendezések forgalmazására alapozta a működését, a hűtéstechnikai területet én képviselem. Alapvetően olyan precíziós hűtőberendezések értékesítésével foglalkozunk a szünetmentes áramforrások mellett, amelyek számítógépközpontokba, laborokba kerülhetnek és minden olyan terem hűtésére tudnak megoldást nyújtani, ahol nagyon fontos, hogy állandó páratartalom mellett, állandó hőmérsékletet tudjunk biztosítani határértéken belül.

Nekem, mint egyszerű épületgépésznek, nagyon speciálisnak tűnik az a termékportfóliótok. Honnan származik a szaktudás, a háttértudás ezekkel a rendszerekkel kapcsolatban?

Elsősorban ez a kör, akik itt vannak, a telekommunikációs cégek, telefontársaságok, vagyis olyan nagy rendszereknek az üzemeltetői, akik speciális feladatokat végeznek, ők mind IT-s szakemberek. Az épületgépész vonalat én hoztam be a cégbe, mert ők is találkozhatnak olyan projektekkel, ahol szükség van ilyen precíziós hűtéssel ellátott termékek tervezésére.

Ejtsünk pár szót magáról a cégről! Hányan dolgoznak nálatok? És mi a fő célotok ezzel a rendezvénnyel?

Négy fővel üzemelünk. Ebben a csoportban van egy szünetmentes áramforrásokkal foglalkozó kolléga, aki a szervizfeladatokat is ellátja, én vagyok a hűtés, van egy kolléganő, aki az iroda teljes működéséért felelős és van a főnökünk, aki a biztonsági szobákat kezeli, termékcsoportonként. A célunk a mai nappal az, hogy minél többen ismerjék meg a cégünket, azért, hogy az építtető, kivitelező és tervező cégeknek adott esetben az üzemeltetési, beruházási szempontoknál eszükbe jussunk.

Ez most egy eseménysorozat lesz, vagy egy egyszeri bemutatkozás?

Nem egyszeri, mindenképpen lesz következő. Ez az első egy általános bemutató, a következő alkalmat kifejezetten az épületgépészeknek szánjuk, utána pedig az elektromos tervezőknek fogunk előadást tartani. Mindenképpen egy rendezvénysorozat lesz, de hogy milyen időközönként tudjuk majd megszervezni, az még a jövő titka.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam