belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Pollack Expo 2015

Baranya megye legnagyobb építőipari, informatikai, gépész és villamos ipari kiállításán, Pécsett, február 26-án, Dr. Bachmann Bálint, a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar dékánja a megjelenteket a következőképpen üdvözölte: „Kilencedik alkalommal rendezzük meg a Pollack Expót, évek óta az Expo Center adja a helyszínt a rendezvénynek, amely nem csak a Dél- Dunántúl legnagyobb műszaki és ipari vására, hanem egy szakmai fórum, egy találkozóhely.”

 

„A szakmai tartalmon kívül nagy jelentőséget tulajdonítok annak, hogy a Pollack Expo évek óta találkozóhelye azoknak a döntéshozóknak, szakmabelieknek, a jövő új generációjának, akik szerintünk jelentősen meghatározhatják, befolyásolhatják Pécs, Baranya, a régió és Magyarország jövőjét.” folytatta beszédét Dr. Bachmann Bálint.

Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora pedig így fogalmazott: „Ez a kar a rendezvényeivel legalább 9 évvel megelőzte azt a felsőoktatási koncepciót, ami ma már hivatalos, mely nem más, minthogy az egyetemeknek nyitni kell a gazdaság, a vállalkozók irányába. Erre a jelenlegi rendezvény maga a legjobb példa. Durván két és fél évvel ezelőtt nagy öröm volt, amikor a várva várt kutatóközpontunkat átadtuk. Ősszel azt fogalmaztuk meg, hogy most már az a cél, hogy a kutatóközpontból innovációs központ legyen. Az innováció egy komoly lépés a felfedezésektől a gazdaság irányába. Kívánom, hogy a Pollack Expo legyen Magyarország egyik legjelentősebb innovációs fóruma!

Az az előzmény, ami kilenc éve folyamatosan erősödik, az a találkozás, ami a kar fejlesztési elképzelései, kapcsolatrendszere és a felsőoktatási koncepció között van, biztosíték arra, hogy ez a fejlődés töretlen legyen, illetve, hogy más dimenzióba lépjen. Nem titok, hogy ennek a városnak, régiónak az ilyen eseményekre annyira szüksége van, mint egy falat kenyérre. És az jó, hogy évente több száz olyan szakember gyűlik itt össze, akik akarva-akaratlanul ezen munkálkodnak.”

Az ünnepi beszédeket követően Dr. Páva Zsolt, polgármester úr hivatalosan is megnyitotta a Pollack Expót, majd az alábbiakra hívta fel a jelenlévők figyelmét: „A következő időszak meghatározó lesz a számunkra. De természetesen vannak kiemelt szereplők is, mint pl. a mérnök társadalom, amely az elmúlt évtizedekben kicsit talán meggyengült, nem kapott elég figyelmet a műszaki tudomány, hogy legyen kellő utánpótlás. Remélhetőleg ezt az utolsó percben sikerült visszafordítani és bízom benne, hogy ez a rossz gyakorlat mostantól megváltozik, mert a műszaki értelmiségnek kiemelt szerep fog jutni a régió jövőjét illető elképzelésekben. A Pollack Expó évente visszatérő jelleggel számol be a legújabb innovációkról, műszaki fejlesztésekről és elősegíti a párbeszédet a legfontosabb szereplők között.”

A kiállítás szervezői is úgy vélekedtek, hogy az elmúlt évek legsikeresebb rendezvényét sikerült 2015-ben lebonyolítani, hiszen közel 120 kiállító, több mint 70 szakmai előadás, 1200 látogató, egy városi díj – és egy pollackos díjazott –, két diákoknak, hallgatóknak szóló verseny, mindkét napon állásbörze, egy érintésvédelmi bemutató, 14 média megjelenés, egy laborátadás, egy jó hangulatú fogadás, kapcsolatépítés, szakmai egyeztetések, baráti beszélgetések – ez a kilencedik Pollack Expo rövid mérlege.

Mi csak azzal egészítenénk ki mindezt, hogy a kiállítók több mint fele az épületgépészet területéről érkezett és ehhez az aktivitáshoz csak gratulálni tudunk!

A kiállítás záró fogadásán Dr. Magyar Zoltán (ÉTE Szakosztályvezető), Zoltán Attila (MÉgKSZ elnök) és Nagy Gyula (MMK ÉgT elnök) átadták Kugler Géza (Rehau) és Illés Zoltán (Schako) kollégáinknak az épületgépészek egyik jelentős kitüntetését, a Macskásy-díjat, amely most igazán jó és méltó helyre került!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam