belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

Pollack Expo 2013

Hetedik alkalommal rendezték meg február 28-tól március 1-jéig Pécsett, a Baranya Megyében legnagyobb sikert kivívott épít őipari, informatikai, gépész és villamos ipari társulatok kiállítását. Az idén is szép számmal jelentek meg kiállítók, az ország teljes területét képviselve. Összesen 108 cég mutatta meg magát és termékeit, közvetítve a magyar épületgépész piac életképességébe vetett hitét.

 

Valóban, a kiállítás forgatagában nem látszott az, hogy mindenki gondokkal küzd, ki lassabban, ki jobban és gyorsabban átállva a jelen piac által nyújtott lehetőségek kihasználására. Mert azt szeretném rögtön az elején leszögezni, hogy valóban mentális, gondolkodásbeli átállásra van szükség, mert az öt-tíz évvel ezelőtti gondtalan, tömérdek beruházással teli állapot biztosan nem tér vissza egy ideig. Ha sikeresek szeretnénk maradni, vagy azzá válni, úgy nekünk kell alkalmazkodnunk a tartósan megváltozott feltételekhez. Örömre, bizakodásra adhat okot a kiállítók többségével folytatott, idevonatkozó eszmecsere, hiszen ennek során kiderült, hogy a rendezvényen résztvevő cégek többsége osztotta ezt a véleményt és már jelentős lépéseket is tett annak érdekében, hogy amit csak lehet, kihozzon a mai piac által nyújtott lehetőségekből.

Többen azzal kérdéssel is erősen foglalkoztak, hogy érdemes-e a kiállításon részt venni, vajon behozza-e a ráfordított összegeket. Nem részletezve a megállapításokat, a közölteket, többségi véleményként most is az fogalmazódott meg, hogy a cégeknek időről időre nyilvánosan meg kell mutatni magukat és egy ilyen alkalom ezt sikeresen teszi lehetővé, különösen akkor, ha ezért a kiállító is mindent megtesz, azaz itt ad randevút környékbeli partnereinek és továbbforgalmazóinak.

A kétnapos kiállítás köré tekintélyes mennyiségű plenáris ülést, szakmai előadás-sorozatot szerveztek a rendezők a különböző szakágak részére. Talán ezért is fogalmazódott meg az a vélemény, amikor a látogatottságot firtattuk, hogy nagyon fluktuálva érkeznek a vendégek. Amikor ugyanis valamely cég egy kiváló, nagy érdeklődésre számot tartó előadást tartott, akkor szinte kiürült a kiállítói csarnok, máskor viszont szinte mozdulni sem lehetett.

A kiállítás hagyományossá vált, közkedvelt eseménye, az első nap végén tartott fogadás, amelyen a rendezők nevében magas beosztású egyetemi vezetők köszönték meg a résztvevőknek, hogy ez évben is eljöttek, úgymond jelenlétükkel emelték a rendezvény színvonalát. A kellemes vacsora, a finom ételek, italok okozta hangulat jó lehetőséget nyújtott a megjelent vendégek közötti beszélgetésre, véleménycserére. Mindent összevetve, azzal a jó érzéssel fejeződött be az este, hogy igen érdemes volt Pécsre eljönni, és olyan ígéretek is elhangzottak, hogy jövőre is itt leszünk!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam