belépés / regisztráció
2021. április 23. péntek
Aktuális lapszám

Néhány új Bosch termék az ISH-n

Több száz újságíró és fűtéstechnikai szakember jelenlétében, látványos show eszközöket is felhasználva mutatta be új termékeit a Bosch cég.

 

A megjelenteket Uwe Glock, a Bosch Thermotechnik GmbH elnöke üdvözölte és bevezetőjében hangsúlyozta, hogy a fejlesztéseket két igen fontos szempont is vezérelte:

  • Az energiaigényeket személyekhez, felhasználói igényekhez kell igazítani. Példaként említette, hogy egy fiatal kínai házaspár 30 m2-es lakásában mást kíván, mint egy jól szituált európai pár.
  • A nemzetközi események ráirányították a figyelmet az energiatakarékosságra és az új alternatív energiákat használó technológiákra.

Ezen gondolatok menetén először a Buderus Logamax plus GB 192iT készüléket mutatták be, amely már a jövőt vetíti elénk: rendkívül gazdag technikai megoldásokkal és tetszetős új formával, mint pl.: később is szerelhető padlófűtési egységgel, szolár tárolóval, törhetetlen Titanium Linie üvegfelülettel rendelkezik. Az előadás alatt szerelői bemutató folyt, annak bizonyítása érdekében, hogy az új kazán moduláris egységekből állítható össze és rugalmas lehetőséget biztosít az egyéni felhasználói elképzelések, megoldások megvalósítására. A készülék bármikor utólagosan továbbfejleszthető hibrid rendszerré, így pl. egy szolártárolóval kiegészítve, akár A+++ osztályú melegvíz termelő egységgé válik. Jelenleg két teljesítmény kategóriában készül, 15/25 kW fűtés és 30 kW melegvíz készítéshez.

Kissé meglepetés volt a másik előadó, Thomas Bauer igazgatósági tag bevezetőjének azon kérdése, hogy melyik készüléket részesítsük előnyben, a Buderus, vagy a Junkers márkát? A válasz természetesen költői, mivel az előző egy drágább kategóriájú, az üvegfelületével exkluzív megjelenésű készülék, a bemutatott Junkers Cerapur 9000i pedig hagyományosan egyszerűbb, olcsóbb, de kialakításában forradalmian új megoldásokat tartalmazó fejlesztés. Eltérő felhasználási területre tervezett megoldás az egyszerű szerelhetőségével, a tiszta leegyszerűsített kezelhetőségével. No és, ami talán a legfontosabb, hogy az új készülékek akár 30%-os megtakarítást is elérhetnek az elődeikkel szemben.

Magyarországon talán csak a harmadik negyedévben vezetik be az új termékeket, így lesz még módunk a részletes műszaki adatok ismertetésére, elemzésére.

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam