belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Napelemes rendszerek létesítése és üzeme V.

Március 3–4 között rendezte meg az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézete, az Elektroinstallateur szakfolyóirat, valamint az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége kétnapos tanfolyamát, a napelemes rendszerek gyakorlati ismereteinek bővítése céljából az Óbudai Egyetemen.

 

Az előző években megtartott rendezvények kedvező szakmai fogadtatása alapján immár ötödik alkalommal került sor a tanfolyam megrendezésére. A feldolgozott témakör nemcsak a villamos szakemberek, hanem az épületgépész szakág egyes területein tevékenykedők részére is számos új információval és hasznos ismeretekkel szolgált.

Természetesen a szakterület folyamatos bővülése, változása, az új fejlesztések, az új megoldások és rendszerek, illetve nem utolsósorban az új előírások és rendeletek is hozzájárultak a nagy érdeklődéshez. Az előadásokat több mint 100 részvevő hallgatta végig.

A villamos energetika jövője, a megújuló energiaforrások értékelésének és felhasználásának változásai várhatóan mind-mind szerepet játszanak a villamos és az épületgépészeti berendezések egyre gazdaságosabb és korszerűbb megoldásaiban. Erőteljes fejlesztés várható a villamos elosztóhálózat, az energiaszolgáltatás minőségi paramétereinek területén, és ennek vonzataként az épületgépészetben is (Smart Grid, Smart Metering, Smart Home).

Egy külföldi szaklap egyik hirdetésében a következő gondolat olvasható: „Az energia a Napból érkezik, de általunk válik használhatóvá” Éppen ezért, a Nap jövőbeni jobb felhasználásának érdekében szükséges a legfrissebb szakmai információk megismerése, a tudás elsajátítása, amiben ez a rendezvény is segítette a résztvevőket.

Az előadásokhoz kiállítás is kapcsolódott, amelyen a tíz kiállító információkkal és termékbemutatókkal egészítette ki az előadások témaköreit.

A tanfolyamon való részvételről a hallgatóság igazolást kapott, továbbá az előadások tartalmi összefoglalóját tartalmazó jegyzettel is gazdagodott.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam