belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

MSV – Versenyelőny az iparban

Február 3-án, egy sajtótájékoztató keretében, amelyet a Cseh Centrum rendezvénytermében tartottak, mutatta be a Brnói Vásárvállalat az idei rendezvényeit. A páros évek vásárnaptára most is olyan szakvásárokat tartalmaz, amelyek nagy érdeklődésre tartanak számot mind a kiállítók, mind a szakmai látogatók körében. Az MSV gépipari szakvásáron, amit 2016. október 3-7 között rendeznek meg, új üzleti kapcsolatok épülnek ki, illetve az IPAR 4.0 témakörű vásáron való részvétel a legtöbb cég számára a jövőben komoly versenyelőnyt fog jelenteni.

 

Miután a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete köszöntötte a megjelenteket, a magyar közönség számára ezen a sajtótájékoztatón jelentette be Jiri Kulis, a Brnói Vásárvállalat vezérigazgatója, hogy az elmúlt év végén Brno városa 95%-ban a Brnói Vásárvállalat többségi tulajdonosa lett, miután megvásárolták a cég 61%-os tulajdonrészét. Mivel a cseh gazdaság 2015-ben 4,5%- os növekedési ütemmel rendelkezett, így a vásártársaság joggal számol mind a cseh vállalatok, mind pedig a csúcsminőségi import és export árucikkek növekvő üzleti volumenével. „A vásáriparban az elmúlt év gazdasági konjunktúráját bizonyítja, hogy a vállalatok a marketingtevékenységre magasabb összeget költöttek, mint korábban.” – mondta Jiri Kulis.

Az MSV nemzetközi gépipari szakvásár idén 58. alkalommal nyitja meg kapuit 2016. október 3-7 között. Ez alkalommal az MSV partnerországa Kína lesz, így az idei rendezvényen több tucat kínai vállalat is bemutatkozik. Az automatizálás súlyponti témáján (mérés- és a szabályozástechnológia körüli szakmai területek) túl továbbra is nagy érdeklődésre tart számot az IPAR 4.0 téma, vagyis az ipari gyártás további digitalizálódása. Ezen kereteken belül mutatják be a modern városi infrastruktúra legújabb trendjeit (Smart City).

A szervezők idén is hasonló számú érdeklődőre számítanak, mint tavaly: 1504 kiállító vállalatra, melyek 46,3%- a érkezett Csehországon kívülről. A 2015-ös MSV-re 54 országból 75.239 látogató utazott el. Az Ipsos kutatóközpont felmérése alapján a kiállítók 96%-a a 2015-ös vásáron potenciális új partnerekkel vette fel a kapcsolatot és 82%-uk szerint a vásár egyik legfontosabb hozadéka az új üzleti kapcsolatok kiépítése volt. Ezért a kiállítók 79%-a tervezte 2015-ben, hogy 2016-ban ismételten kiállít. Az MSV IPAR 4.0 témája nagyon népszerűnek bizonyult, miután a látogatók 67%-a megfordult az e témakörnek szentelt kiállítási területen. A kérdőívekre választ adók közül a legtöbben úgy gondolják, hogy ennek a témának az úttörő stratégiája a jövőben komoly versenyelőnyt fog jelenteni.

A BD-Expo képviseletében Máté Szilvia pedig elmondta, hogy az MSV kiállítás által nyújtott lehetőségeket a magyar cégek sajnos még mindig nem használják ki eléggé, ugyanis a tavalyi év során csak 7 magyar kiállító vett részt az eseményen. Pedig ilyen téren is érdemes lenne erősíteni a Visegrádi Négyek közötti együttműködést.

A kiállító vállalatok jelentkezésüket 2016. március 31-ig adhatják be kedvezményes áron. Érdeklődni lehet a magyarországi képviseletnél: BDExpo Kft., e-mail: office@bdexpo.hu, illetve további információ érhető el a www.bdexpo.hu/msv oldalon .

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam