belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

MMK ÉgT küldöttgyűlés 2017

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépész Tagozatának küldöttgyűlésre az Épületgépészeti Tervezői Konferencia 2017 keretében került sor, a napirenden pedig a tisztújítás és az ÉgT ügyrendjének elfogadása volt.

 

Mint az ismeretes, az elnöki poszton azért lett szükség a tisztújításra, mert az MMK májusi választását követően, Nagy Gyula, az ÉgT addigi elnöke váltotta Barsyné Pataki Etelkát az MMK elnöki székében.

A tisztújítás előkészítéséhez a jelölési feladatot a Baumann Mihály vezette Jelölő Bizottság (JB) végezte el és tájékoztatta a küldötteket arról, hogy a JB a folyamat végeredményeképpen egyetlen jelöltet, Gyurkovics Zoltánt javasolja a posztra. A bemutató során ismertette a jelölt szakmai életútját, valamint azt a rövid programot, amelyet a jelöltség elfogadásakor írásban leadott. (Jelezte, hogy ezeket az anyagokat előzetesen minden küldött megkapta.) Gyurkovics Zoltán rövid szóbeli kiegészítésében elmondta, hogy nagyon bízik a meglévő elnökségi tagok által ígért támogatásban, akik bíztatták a jelölés elfogadására, és akik felkérték arra, hogy elnökként folytassa az ÉgT vezetésében immár több, mint 10 éve folytatólagosan végzett munkáját. Hitet tett a szakcsoporti munka fontossága mellett.

A levezető elnök, Csohány Kálmán kérdésére helyszíni jelölésre nem került sor. Az ezt követő titkos szavazás eredménye meggyőző volt. Egyhangú szavazással – egy szavazat volt érvénytelen – Gyurkovics Zoltán lett az MMK Épületgépészeti Tagozatának új elnöke, aki az eredmény kihirdetését követően megköszönte a bizalmat.

A jól előkészített küldöttgyűlés a második napirendi pontban egyhangúan elfogadta az ÉgT aktualizált, megújított, több pontban konkrétabbá tett, ügyrendjét.

A küldöttgyűlést néhány mondattal Gyurkovics Zoltán zárta be. Rövid beszédében többek között a csapatmunka fontossága mellett tett hitet. Szaklapunk interjút készített az új elnökkel, mely a 16- 17. oldalon olvasható!

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam