belépés / regisztráció
2022. január 20. csütörtök
Aktuális lapszám

„Minél intelligensebb, annál jobb”

A címben szereplő gondolat hatotta át a REHAU standját idén március 14. és 18. között a Frankfurtban megrendezett ISH nemzetközi épületgépészeti szakmai kiállításon. Akár analóg, akár digitális, kézzel vagy géppel: minél okosabb a megoldás, annál jobb.

 

Bárki vesz ma egy okos eszközt, azt reméli, hogy az megkönnyíti a munkáját. Így van ezzel az épületgépész szakma is, hiszen gyors és precíz munkát csak olyan termékekkel lehetséges végezni, amelyek magukon hordozzák az intelligens innováció jegyeit. Így kerül előtérbe az intelligens otthoni megoldások mellett a fűtés, felületfűtés/ -hűtés, higiénikus ivóvízhálózatok esetén a nagy hatékonyságú telepítési megoldások, a gyorsaság és a pontosság. A REHAU három tematikus termékcsoportra összpontosított.

A standon bemutattuk a RAUTITAN univerzális csővezetékrendszert és a RAUPIANO PLUS hangcsillapított lefolyórendszert. A RAUTITAN az a csőhálózati megoldás, amely összhangban van az Európában honos higiéniára optimalizált ivóvíz szabványokkal. Rendszermegoldásokat mutattunk be a mintafalakon, hogy miként valósítható meg az EN 806 szabványban megtalálható higiénikus körvezetékes csőrendszer lakóépületeinkben. A vörösréz öntvény alapanyagból kialakított speciális falikorong megoldások mellett bemutattunk egy speciális REHAU szaniterbox nevet viselő kész vízkiállási egységet. A szaniterboxba integrált falsík alatti csaptelepek kiemelt hatékonyságot adnak szerelőknek a gyors és pontos szerelések tekintetében (1. ábra).

A 2015-ben bemutatott nagy hatékonyságú új fektetési rendszert, a RAUTHERM SPEED-et két új rendszermegoldással is kiegészítettük. A RAUTHERM SPEED rendszer lényege, hogy a padlófűtési cső felületére egy, a tépőzárnál ismert anyagot ragasztanak, amit a megfelelő fektetőlemezhez a tépőzár elvén tudunk rögzíteni. Legfontosabb előnye, hogy a fektetést szerszám nélkül tudjuk megvalósítani. Az új fektetőlemezek egyike a RAUTHERM SPEED SILENT, amely kiváló akusztikai, lépéshangcsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A 32 dB-es lépéshangcsökkentést egy ásványgyapot alapanyagú, 3 cm vastag lemez nyújtja.

A másik bemutatott rendszermegoldást felújításokhoz fejlesztettük ki. Itt egy 2 mm vastag, lyukacsos szőnyeg anyagra tudjuk a RAUTHERM SPEED 10,1 x 1,1 csővezetékünket rögzíteni. A fektetés után önterülő esztrich alkalmazásával 21 mm teljes vastagságban tudunk padlófűtést készíteni. Ez a rendszermegoldás a RAUTHERM SPEED PLUS RENOVA nevet kapta (2. ábra).

A felületfűtési rendszermegoldások sorában bemutattunk még egy nagy hatékonyságú terméket, a RAUTHERM SPEED HKV-D rozsdamentes osztó-gyűjtőt, amely a szerszám nélküli csőcsatlakoztatási megoldásával tud értékes időt megtakarítani a szerelők számára (3. ábra).

A látogatók meggyőződhettek a REHAU hőelosztó- és geotermikus rendszereinek felhasználóbarát jellemzőiről is. Az új RAUGEO PE-Xa szondák fejlesztése során cél volt, hogy a szondák megfeleljenek a szigorodó környezetvédelmi előírásoknak. A robosztus PE-Xa szonda csövet a fejlesztők ellátták egy zöld speciális burkolattal, amely sokkal jobb tömítettséget biztosít a tömedékelő anyag és a szondacső között, valamint a szondáink egy új, kötés nélküli szondafejet is kaptak (4. ábra).

Bemutattuk az előszigetelt PE-Xa csövek új generációs, megfúró bilincses kötéstechnikáját is. Annak érdekében, hogy a távhő hálózatok bővítése a jövőben üzem közben is elvégezhető legyen, a REHAU megalkotta a NEXUS rendszert (5. ábra).

Összefoglalva elmondható, hogy ma az innováció legfontosabb hajtómotorja az intelligens megoldás, amely egyszerűvé és gyorssá teszi mindennapi munkánkat.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Ön melyiket választja?
  A padlófűtések méretezésének fontos kérdései

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam