belépés / regisztráció
2022. január 19. szerda
Aktuális lapszám

Minden évben valami újat, mindig a legújabbat!

(alcím: 11 éves a Pollack Expo)

Hagyományosan ebben az évben is a pécsi Expo Center adott helyet február 23-24. között Baranya megye legnagyobb kiállításának, a Pollack Exponak. A PTE Műszaki és Informatikai Kara által szervezett esemény egybeesett a Pécsi Tudományegyetem 650 éves évfordulójával, ami méltó hátteret, hangulatot szolgáltatott a kiállítók számára. Jöttek is szép számmal (több mint 100-an) a kiállítók, akik úgy érezték, hogy van mit mutatniuk a környék szakembereinek.

 

A kiállítás az épületgépészeti, a mérnöki-építőipari és villamos-informatikai szekcióból állt, így a látogatók bőven, kedvükre találhattak érdekes termékeket, szolgáltatásokat, köthettek értékes kapcsolatokat és egyúttal képet alkothattak a számukra fontos piaci szegmensek jelenlegi állapotáról. A szervezők igyekeztek az érdeklődők számára a már emlegetett szakágak legújabb tudományos és gazdasági újdonságait workshopok keretén belül bemutatni. Az egyik legjelentősebb, napjaink legizgalmasabb nemzetközi kísérőprogramja a „Hatékony vízellátás” munkacsoport tevékenysége köré épült fel, de itt szervezték meg a Baranya Megyei Mérnöki Kamara 20 éves jubileumával foglakozó plenáris ülést is, valamint itt került sor a Breuer Marcell-díj átadására. Tovább színesítette még a látogatók programját az ún. „Drón workshop” és az első Gépész Forma-1 futama.

Őszintén el kell ismernünk, hogy szaklapunkat főleg az épületgépészek nagy családjának történései kötötték le, volt is mit megtekintenünk, kivel beszélnünk, hiszen a legtöbb kiállító ezt a területet képviselte, itt mutatta be érdekes és hasznos termékeit. Az év elején összezsúfolódott kiállítási programok következtében olyan döntést hoztunk, hogy a pécsi, a frankfurti ISH és a hazai Construma – Hungarotherm kiállítások új termékeit az áprilisi és májusi szaklapjainkban próbáljuk meg közzétenni. Tehát javasoljuk, biztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy forgassák, lapozzák az említett lapszámokat, biztosan találnak benne érdekes olvasnivalót!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam