belépés / regisztráció
2021. április 20. kedd
Aktuális lapszám

Mikor tudunk végre elégedettek lenni?

Amikor nem megy a „szekér”, a vállalkozásodnak pénzügyi gondjai vannak, akkor természetesen rosszkedvű, szomorú és kilátástalan vagy. Jó magyar pesszimista emberként még a világ is összeomlik körülötted, oly mértékben elönt az önsajnálat, hogy egy idő után már annak sincs jelentősége, hogy megérkezett a pénz a bankszámládra, folyamatosan új és egyre szebb munkákat, megbízásokat kapsz. Ha mégis egy rövid időre észleled a körülötted kialakult, kellemesnek tekinthető helyzetet, azonnal a „de mennyi ideig tart, mi lesz, ha mégsem lesz folytatása” szemlélet uralkodik el rajtad és nagy valószínűséggel visszasüllyedsz az elégedetlenség mocsarába. Ezt az érzést fokozza, és az amúgy is gyenge lábakon álló önbizalmadat mossa alá az is, amikor bekapcsolod a rádiót, vagy a televíziót, mert ha az egyiken valami jót hallasz, pl. fejlődik az építőipar, egyre több lakást építenek, növekednek a bérek, csökken a munkanélküliség, még annyi idő sem telik el, amíg kimész a konyhába és töltesz magadnak egy italt, viszszatérve már mindezek ellentétét hallod. Jó, nem kell mindent elhinni, mondják a bölcsek, de ha ehhez is tartod magad, akkor a „vajon kinek van igaza?” kérdés máris befészkelte magát a fejedbe és nem tud, nem akar onnan eltávozni.

Ezt figyeltem meg, ezt tapasztaltam a hazai legnagyobb építőipari kiállításon, a Construma – Hungarotherm vásáron is. Sok kiállító volt jelen, csodaszép standokkal, szép számú személyzettel, új termékekkel, változatos szolgáltatásokkal. Ami a legfontosabb: rengeteg látogatóval találkoztunk és többeket közülük csak a minőségi, prémium kategóriás termékek érdekeltek. Tehát nem az olcsó termék volt a keresett, hanem az, amiről sok-sok éve csak álmodtunk: a modern technológia, a jövő záloga. Nos, dolgozott is a standok személyzete, tanácsokat adtak, adatokat rögzítettek. Késő délután, amikor csökkent a nyomás, lehetőségem nyílt itt-ott néhány kérdést feltenni: „nos, milyen volt a nap?” Akár hiszik, akár nem, azonnal előjött a régi reflex: „hát, most nem rossz, de mi lesz holnap? Ki tudja?”

Nos, nem értem! Minek kell történnie és mennyi időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy végre elégedettek legyünk, ha csak egy kicsit is?

Aki tudja, kérem, írja meg nekünk, közzétesszük!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam