belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Megújult a Grundfos Hydro Multi-E kompakt nyomásfokozó sorozat

A Grundfos Hydro Multi-E nyomásfokozó rendszert kifejezetten épületgépészeti célokra fejlesztettük ki, legjellemzőbb alkalmazási területe az ivóvíz nyomásfokozás a több emeletes irodaépületekben, lakóházakban.A változtatható fordulatszámú szivattyúkkal szerelt nyomásfokozó telep képes biztosítani a szükséges nyomást, a rendszer teljesítményét a fogyasztói igényekhez igazítva, biztosítva ezzel a maximális komfortot a nap bármely szakában.

 

A szivattyúk továbbfejlesztett kaszkád vezérlése és az új „Pipe-filling”, vagyis a csőhálózat feltöltő funkció, biztosítja a csőhálózat maximális védelmét, a nemkívánatos nyomáslengésekkel szemben. A Grundfos, a Hydro Multi-E rendszereket minőségi alapanyagokból készíti, összeszerelés után teszteli, majd használatra készen, kompletten szállítja vásárlóinak, így garantálva az elérhető legmagasabb minőséget. Az új SAVER motorokkal szerelt szivattyúk biztosítják a rendkívül felhasználóbarát működtetést, a rendszer munkapontja könnyedén beállítható az egyes szivattyúk kezelőfelületéről, vagy akár a Grundfos GO mobil alkalmazáson keresztül is. A rendszer elérhető 2-4 CR(I)E szivattyúval, vagy 2-3 CME szivattyúval szerelt változatban.

0,3-2,2 kW -ig terjedő motorteljesítmény tartományban, az új állandó mágneses motortechnológiával készült SAVER motorral szerelt szivatytyúink garantálják az alacsony energiafogyasztást.

Főbb előnyök

– „Plug and pump” megoldás – A nyomásfokozó telepeket kompletten, alaplapra szerelve szállítjuk. A rendszert összeszerelés után teljes körűen tesztelik, Önnek csak csatlakoztatnia kell a berendezést a csőhálózatba és az elektromos hálózatba. A rendszer az alábbi elemeket tartalmazza:

  • alaplap
  • csövezés
  • szelepek
  • távadók
  • vezérlés.

– Felhasználóbarát – Intelligens berendezés, amely 2-4 fordulatszám szabályozott szivattyú kaszkád vezérlését automatikusan elvégzi. Egyszerű beüzemelés és működtetés, a teljes rendszer irányítása két gombbal elvégezhető.

Az egész rendszer teljesítménye bármely szivattyúról, gombokkal befolyásolható, vagy akár le is állítható. Ezekkel a szivattyú gombokkal az egyes szivattyúk ki/be kapcsolhatók, illetve a Grundfos GO csatlakoztatása végezhető el velük.

A rendszer teljes funkcionalitása a Grundfos GO mobil alkalmazáson keresztül válik elérhetővé.

– Megbízhatóság – A Grundfos CRE/CRIE és CME szivattyúk közismertek megbízhatóságukról és hoszszú élettartamukról.

– Multi-master funkció (0,3-2,2 kW) – Minden nyomásoldali távadóval szerelt szivattyú alkalmas a master funkció betöltésére a rendszerben. Ez azt jelenti, hogy a rendszer tovább működhet akkor is, ha egy, vagy több szivattyú, esetleg távadó meghibásodik. A rendszerben egyidejűleg mindig csak egy szivattyú lehet master, ennek meghibásodása esetén automatikusan a következő távadóval szerelt szivattyú tölti be a master szerepkört. Összehasonlítva más rendszerekkel, ahol csak egy távadó van beszerelve, az új Hydro Multi-E kimagaslóan megbízható megoldást képvisel.

– Redundáns távadó (0,3-2,2 kW) – Egy telep megbízhatósága jelentősen növelhető redundáns távadó beépítésével. A Grundfos Hydro Multi- E nyomásfokozó telepek gyárilag 2 távadóval szereltek.

– Kommunikációs képesség – A berendezés a beépíthető CIM kommunikációs modulok segítségével a legelterjedtebb épületfelügyeleti rendszerekhez illeszthető. A beépített szivattyúk számától függetlenül elegendő egy CIM modult beépíteni.

– Csőhálózat feltöltő funkció – Lehetővé teszi a rendszer „lágy indítását”, kíméli a csőhálózatot és az elektromos hálózatot egyaránt.

Bekapcsolás után a rendszer csak egy szivattyúval indul el, amíg a meghatározott nyomást el nem érjük. Ezután fog a teljes rendszer üzembe állni a kívánt üzemi nyomás folyamatos biztosítására. Ez a funkció használható továbbá a csőhálózat szivárgásának jelzésére is, mivel ha a feltöltés ideje az elvártnál hosszabb, az csőtörésre utalhat. A funkció a Grundfos GO felületén keresztül állítható be.

Grundfos Hungária Kft.
www.grundfos.hu

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam