belépés / regisztráció
2021. május 11. kedd
Aktuális lapszám

Megkezdődött a 2016. évi Szakma sztár fesztivál verseny

Lapzártánk után, április 18-án, hétfőn megkezdődött az idei Szakma sztár fesztivál, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntője 40 szakmában Budapesten a Hungexpo területén, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében.

 

Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár kiemelte, hogy reményeik szerint a duális képzésben bevezetett új intézkedésekkel 2018-ra a jelenlegi 55 ezerről 70 ezerre emelkedik a képzésben résztvevők száma, és ezzel összhangban 8 ezerről 20 ezerre a gyakorlati képzésnek helyet adó gazdálkodó szervezeteké. Hozzátette: a duális szakképzési rendszer finanszírozásának javulása önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a gazdaságnak megfelelő létszámban álljon rendelkezésére jól képzett munkaerő. Szólt arról is, hogy a versenyképes gazdaság megteremtésében nélkülözhetetlen szerepe van az alkalmazható és átváltható tudással rendelkező szakembereket, illetve a megfelelően képzett technikusokat a munkaerőpiacra bocsátó szakképzésnek.

Parragh László bejelentette, hogy két év múlva Budapesten rendezik a Szakma sztár európai versenyét, az EuroSkills versenyt. Elmondta, hogy idén mintegy 5200 diák jelentkezett a versenyre, ezután minden szakképesítésben válogatókat rendeztek, erre 451 versenyzőt hívtak meg. A válogatóból 214 diák került be a szakmai versenyek országos döntőjébe 110 oktatási intézményből. Aki sikeresen szerepel, az mentesül a vizsgák alól, megkapja a bizonyítványát, tette hozzá.

Közölte, hogy az idei országos döntőben 12 határon túli fiatal is indul, 9 szakképesítésben, akik a Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról érkeztek.

Az eseményről részletes beszámolót a következő lapszámunkban fogunk közölni.

Forrás: MTI

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam