belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

Megjelent az Épületvillamosság szakkönyv 7. kiadása

Az „Épületvillamosság” című szakkönyv már hetedik, átdolgozott és bővített kiadása jelent meg. Az ismételt megjelentetést az indokolta, hogy a szakma szűk egy év alatt „elfogyasztotta” a mintegy ezer példányban megjelenő kiadványt.

 

A könyv sem terjedelmében, sem felépítésében nem szándékozik az épületvillamosság teljes területét átfogni az alapoktól a jelenkor követelményéig. A szerzők továbbra is azt a célt tűzték maguk elé, hogy az épületvillamosság főbb, napjainkra jellemző ismereteit a teljesség igénye nélkül összefoglalják, bemutassák, különös figyelemmel az EU-tagságunkból adódó rendeleti, szabványossági és más szabályozási kérdésekre.

Új, azaz bővebb és részletesebb a világítástechnikával foglalkozó rész, különös tekintettel az energiatakarékosabb, hosszabb élettartalmú és egyben környezetbarát világítótestek alkalmazására, megoldásaira, a villámvédelemre, az akkumulátorok fontosságára, az elektromos meghajtású gépjárművek és azok töltőire vonatkozó általános és aktuális villamos előírásokra, az érvényben lévő villamos rendeletek, előírások és szabványok felsorolására.

Ne várja senki a könyvtől, hogy azt áttanulmányozva, a saját szakmai területére vonatkozóan mindenben naprakész információt kap, mivel ennek gátja a kötött terjedelem és a napról- napra fejlődő technikai haladás, az új és újabb szabályozás, valamint az újnál is újabb technológia, termékés választékskála.

Abban a korban élünk, amikor a szerzőknek is és az olvasóknak is egyaránt újra és újra tanulniuk kell ezt a szakmát, az új megfogalmazást, az új elnevezéseket, az új szemléletet. Ebben nyújt segítséget az új, hetedik kiadás.

A könyv főszerkesztője:


A szerzõ egyéb cikkei:

  Új szakkönyv az épületvillamosságról
  Lapostetőn elhelyezett kültéri klímaegységek villamos veszélyei

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam