belépés / regisztráció
2022. január 25. kedd
Aktuális lapszám

Meg kell tanulnom, milyen ügyvezetőnek lenni

„Szaklapunk nevében is gratulálunk az új pozíciódhoz, mely talán még több elhivatottságot, kitartást igényel!” – fordulok Ürögi Lacihoz, a MART újdonsült ügyvezető igazgatójához.

 

Volt már erről közöttetek korábban is szó, vagy téged is meglepetésként ért a kinevezés?

Természetesen meglepetésként ért. Akkor, amikor tavaly nyáron Wolfgang megkérdezte, hogy mit szólnék egy ilyen típusú felálláshoz, nagyon meglepődtem és örültem is neki, mivel ez egy igen fontos elismerése annak a munkának, amit a cégnél évek óta végzek. A megállapodást követően pedig hosszú hónapokon keresztül egyeztettünk arról, hogyan is tudnánk ezt jól csinálni együtt.

Milyen többletfeladatokat jelent ez számodra?

Amikor Wolfgang ezt a kérdést először feltette, azt gondoltam, hogy nem vagyok egészen biztos abban, hogy készen állok erre a feladatra. Úgy érzem, hogy nagyon sokat kell még tanulnom, hiszen ez jelentős pozíció, ami más felelősséggel, más gondolkodásmóddal is jár. Nekem igazából annyiban jelent ez többletfeladatot, hogy meg kell tanulnom, milyen ügyvezetőnek lenni. Egyébként kettőnk között a feladatmegosztás nem nagyon változott, én továbbra is az értékesítést és a marketinget viszem, míg Wolfgang a logisztikával, a pénzügyekkel, a gazdasági kérdésekkel foglalkozik.

Hogyan fogadták a kollegáid a kinevezésedet?

A dolgok mentek tovább a maguk útján. Biztosan volt olyan, aki félve fogadta ezt a döntést, de hozzám ilyen információ nem jutott el. Nyilván mindig akadnak ellenlábasok is, de szerintem eléggé stabil és összefogott a cég vezetése ahhoz, hogy ez ma már ne jelentsen semmilyen problémát. Mindenki megtalálja a helyét és megy tovább az élet ugyanúgy, ahogyan eddig is. Bár tény, hogy ősszel, amikor a 2013-as évi büdzsét raktuk össze, még sok kolléga nem értette, hogy én miért szólok bele olyan dolgokba, amivel korábban nem foglalkoztam.

Persze kitalált történetek is keletkeztek a kinevezésemet követően, pl. az egyik, hogy Wolfgang teljes mértékben ki szeretne szállni a cégből. A másik ilyen mende-monda, hogy eladta a céget és emiatt vált szükségessé a kinevezésem. Mondanom sem kell, hogy szó sincs ilyesmiről. A tulajdonos továbbra is Ő és a cég vezetése ugyanúgy működik tovább.

Egy házasságban mindig a feleség az, aki érzékenyebb a változásokra, minket gyakran csak a becsvágy vezérel. Mit szólt ehhez a nejed?

Az első reakciója az volt, hogy ezután biztosan még kevesebbet leszek otthon. Ez így is van, neki többet kell vállalnia a család életéből. Ezt megértette, el is fogadta és támogatott a döntésemben, már csak azért is, mert ő is tudja és érzi, hogy ez a pozíció az épületgépészeti kereskedelem egyik csúcsa. Hál’ Istennek, maximálisan mellém állt!

Zárszóul arra kérlek, hogy a jövőbeni terveidről, elérni kívánt szándékaidról te is tájékoztass minket!

A 2013-as évre – ahogy Wolfgang is említette – 13%-os árbevétel növekedési tervet fogadtunk el, oly módon, hogy a klasszikus területen, az épületgépészetnél, a klasszikus partneri körben stagnálást terveztünk, növekedést pedig az egyes részterületeken szeretnénk elérni. Ilyen részterület az említett Mahlmart, vagyis a nanotechnológiás hőszigetelő bevonat. Ez egy teljesen új piac, ahol nagyon komoly részt szeretnénk megszerezni. A másik ilyen részterület a burkolatok értékesítése, amit tavaly augusztusban vettünk fel a palettánkra. Egyértelmű növekedési tervünk van a megújuló energia területén is. Itt már évek óta próbálunk teret nyerni magunknak és nagyon sok mindent meg is valósítottunk ahhoz, hogy a 2013-ra kitűzött célt, a dupla volumenű értékesítést meg tudjuk valósítani. Át kellett gondolnunk és újra kellett értelmeznünk a hálózati, a klasszikus nagykereskedelmi értékesítést, a viszonteladó partnereinkkel való kapcsolatunkat és a velük való munkát. Ezen a területen is szintén 30%-os növekedést terveztünk.

Szeretnénk az első félévben új Mester Centrumot nyitni. Nyár végéig a bemutatóterem hálózatunk bővítéséről is dönteni fogunk.

Számtalan más beruházási tervünk is van. Ilyen pl., hogy a cégközpont a napelemes energiaellátását szeretnénk megvalósítani, ezt menetközben, annyiban módosítottuk, hogy magát a világítást is LED technológiára fogjuk átállítani, mert megéri. Szeretnénk kibővíteni a raktárépületünket egy csőraktárral. Két új teherautót is szeretnénk vásárolni, amelyek közül az egyik csőszállító lenne.

2013 januárjára beszállítási szerződéseket tudtunk kötni több barkácsáruházzal: Baumax-szal, Bauhaus-zal, Praktiker-rel. Ezen a piacon is szeretnénk erősíteni. Ez minden olyan termékkörre vonatkozik, amit a barkácsáruházak meg szeretnének tőlünk vásárolni. Már két-két és fél éve próbálunk erősíteni a környező országokban is, hiszen ott nagyobb növekedési lehetőséget látunk. Tervünk és feladatunk tehát van bőven!


A szerzõ egyéb cikkei:

  Lezártunk egy esztendőt, elkezdtünk egy újat
  Magyarország földrajzilag jó helyen van, az itt dolgozó munkaerő jól képzett, megállja a helyét
  Munka és sport nélkül nem lehet élni
  Figyelmeztető karácsonyi gondolatok
  Sohasem másolunk, csak újat alkotunk
  Számomra a Mart az élet

A szerzõ összes korábbi cikke >>

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam