belépés / regisztráció
2021. augusztus 3. kedd
Aktuális lapszám

Magyar Uszodatechnikai Egyesület, 2012-2013

2012-ben igencsak megélénkült az életünk. Új  titkárunk, Borbély Tibor által új, a korábbinál  olcsóbban üzemelő irodában, számos új feladat  végrehajtása történt.

 

Alapszabályunkat és Etikai kódexünket frissítettük,  korszerűsítettük, az eddigi ad hoc helyett állandó Etikai  Bizottságot hoztunk létre. Az év végére teljesen megújult  a MUE honlap. Belső kommunikációra zártkörű levelező  rendszert indítottunk.

A Magyar Szabványügyi Testületben aktív részvételünkkel  megalakult az uszodával foglalkozó bizottság, elnöke  Borbély Tibor lett.

Tavaszi közgyűlésünkön kiosztottuk az „ÉV MEDENCÉJE  2011” díjakat. (Öt kategóriában 11 díj).

A 2012-es Construmán a MUE önálló információs  standdal jelent meg, látogatottsága várakozáson felüli volt.

Szerződést kötöttünk a TERC Kft.-vel az uszodaépítés  különböző szakterületeire vonatkozó költségvetési segédletek  szakmaiságának biztosítására.

2012. június 12-én létrejött a Magyar Mérnöki Kamara  Épületgépész Tagozatán belül a Fürdő és Uszoda Szakosztály.  Az alakuló taggyűlés megnyitóján Barsiné Pataky  Etelka Elnök Asszony tiszteletreméltónak nevezte a Szakosztály  megalakítására készült munkatervet. A Kamara  ernyője alatt a szakma igényeit, javaslatait könnyebben  lehet eljuttatni a kormányzati és hatósági hivatalokhoz.

Egyesületünk aktívan vesz részt a különböző szakmai  társszervezetek munkájában (EUSA, European Union of  Swimming Pool and SPA Associations, Brüsszel) MÉGKSZ,  MÉGSZ, HKVSZ stb., továbbá több ízben tartottunk előadásokat  különböző szakmai rendezvényeken, egyetemeken,  kiállításokon, valamint az ÁNTSZ szakembereinek.

2012-es taggyűléseinknek a szakmai továbbképzések  is témái voltak: uszodatechnikai és wellness vezérlések,  automatizálás, új szabványok ismertetése, vízforgatásos  fürdőmedencék szűrési eljárásai, nyomás alatti gyorsszűrők,  fürdők szennyvizeinek tisztítása, cégek gazdasági  működésének elemzése, valamint folytattuk a korábban  megkezdett előadássorozatot „Az általunk elkövethető és  elkövetett hibák” címmel.

2012-ben hosszú évek óta tartó csökkenés után újra  nőtt taglétszámunk. 2013-ban tovább folytatjuk a szakmai  továbbképzéseket, erősítjük az együttműködést a társszervezetekkel,  oktatási intézményekkel és hatóságokkal.  Az MMK-val közösen uszodatervezési segédlet kiadását  tervezzük, a munka 2012 ősze óta folyik. Célközönsége  mind az építtetők, mind pedig a tervezők/kivitelezők.  Az anyagban ismertetésre kerülnek a legfontosabb szabványok,  előírások, illetve az azok által le nem fedett területeken  kialakult gyakorlati megoldások, ökölszabályok.


A szerzõ egyéb cikkei:

  Speciális szárítási feladatok
  Gondolatok egy szép díj körül

Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam